Alumnes de La Salle Reus guanyen la fase local de la Copa Cangur i arriben a la fase final catalana

  • 3 de febrer de 2020

Una selecció dels millors alumnes de matemàtiques de 2n i 3r d’ESO de La Salle Reus (Rim Kassemy, Júlia Pallejà, Lia Pla, Eduard Cañamás, Mingle Wang, Marta del Agua i Clara Alcázar) han participat a la VII Copa Cangur organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques.

L’esdeveniment s’ha celebrat a l’INS Gabriel Ferrater de Reus aquest dijous 30 de gener i els alumnes de La Salle Reus han guanyat sent els millors de la fase local. Han resolt correctament 8 dels 15 problemes plantejats en una hora.

En aquest concurs, a banda de la elevada dificultat matemàtica dels problemes, hi ha una part important d’estratègia, ja que el valor dels problemes va variant en funció del temps que passa fins a la seva resolució i del nombre d’equips que el resolen.

Els alumnes van poder gaudir d’una hora intensa i emocionant de competició i, van aprendre que treballant en grup es poden resoldre problemes d’una dificultat elevada.

Ara s’han de presentar a la fase final catalana de la Copa Cangur que serà el proper dijous 5 de març a Montmeló. Molta sort!