EAS: “Tot plegat ha estat una lliçó de vida i d’esforç col·lectiu”

  • 21 de desembre de 2020

Parlem amb l’Equip d’Animació del Sector (EAS).

Com esteu?

Afrontant i adaptant-nos al que està passant amb resistència i confiança en nosaltres i amb les persones més properes de la família i de La Salle. Preocupats pel que estem vivint com a societat, per si aquesta crisi sanitària, econòmica i social ens farà més forts i més receptius al sofriment de l’altre o bé ens farà tancar-nos en l’individualisme i l’autoprotecció.

Trobem a faltar el contacte directe amb els companys/es de les diferents comunitats educatives i dels Germans. Tota aquella part més vivencial de la nostra tasca.

Confiats que tota aquesta situació sigui un aprenentatge de vida que no ens deixi indiferents i faciliti canvis de millora com a societat, com a col·lectiu i com a persones

Com valoreu l’any que estem a punt de tancar?

Un any d’incertesa, patiment i alhora de nous horitzons i mirades.

A l’estiu els centres van treballar de valent per a preparar una bona tornada a l’escola. Ara que ja ha acabat el primer trimestre, com valoreu la tasca que han fet i com ha anat l’arrencada d’aquest curs tan excepcional?

Una tasca ingent, excel·lent i admirable. Ningú s’esperava que acabaríem tan “dignament”. Hi havia qui deia que tancarien les escoles, que ens confinarien… Tot plegat ha estat una lliçó de vida i d’esforç col·lectiu.

Creieu que d’aquesta situació els centres i la Xarxa trauran alguna cosa bona? Quina?

Si som capaços de pensar en plural i integrar allò bo i profitós que hem sabut treure d’aquesta experiència, de ser més flexibles als canvis i de convèncer-nos que només juntes i junts podem superar i afrontar les adversitats, haurem après.

Si ens limitem a contemplar-nos en l’esforç realitzat i el desgast físic, material i emocional que això ens ha provocat, no avançarem.

Quan sortim del “túnel” el paisatge serà diferent al que vèiem quan hi vam entrar. Haurem de seguir essent proactius/ves, emprenedors/es i creatius/ves.

Quin desig teniu per al 2021?

Que hi hagi solucions al problema de salut que estem patint, treball i oportunitats per a tothom, que la gent pugui viure amb dignitat. Que La Salle pugui continuar oferint el millor del seu projecte, que la Missió sigui més compartida que mai  i que l’escola cristiana concertada pugui continuar fent la bona feina que fa a la societat.