El professorat de Primària de La Salle Catalunya es forma en l’NCA

  • 24 de febrer de 2020

L’Equip NCA-cat de La Salle Catalunya va impartir, del 13 al 17 de febrer, una formació a tot el professorat de les escoles de primer, segon i tercer de Primària. L’àrea d’aprenentatge ha estat el Nou Context d’Aprenentatge, NCA, un model  pedagògic, pastoral, innovador i integrador que implementarem als nostres centres el curs vinent.

La formació va organitzar-se partint dels moments d’aprenentatge, tal com es dividirà el dia a dia de l’escola amb els nostres alumnes. Els formadors  van aportar al professorat un encaix entre l’aprenentatge del currículum lasal·lià i el nou disseny pedagògic, articulat en 5 principis pedagògics bàsics: construcció del pensament; interioritat; ment, cos i moviment; conducta i activitat regulada; i dimensió social de l’aprenentatge.

El curs es va preparar de manera que els docents en fossin els protagonistes, els actors i actrius principals: partint d’un repte es van endinsar, a través de metodologies pròpies La Salle (ACCA, CREA, Visual Thinking, Assemblea, paisatges d’aprenentatge, Godlyplay, Optimis-irati…) i de fonts integrades (com Pastoral i Tutoria), vers la descoberta dels àmbits en el que es basarà l’NCA a través de la plataforma i dels materials dissenyats.

Il·lusionats, continuarem formant-nos, perquè aquest projecte sigui una realitat, tot oferint al nostre alumnat, un aprenentatge que els prepari per a ser adults competents per construir el seu propi futur.