Els 3 punts per visitar a Manlleu

  • 30 de novembre de 2021

Visitar el Museu del Ter, la façana fluvial i el canal industrial

Actualment, el Museu del Ter es defineix com un museu de territori i societat que treballa en els àmbits de la recerca, la conservació, l’educació, l’acció cultural i la promoció turística. I ho fa atent al seu entorn i promovent la participació i la implicació de la ciutadania.

A la fàbrica de can Sanglas compta amb un espai dinàmic al costat del riu que ofereix als visitants 1500 m² d’exposicions permanents i temporals i un gran nombre d’activitats que, entre altres, serviran per conèixer el singular procés d’industrialització d’aquest racó de la Catalunya interior i la biodiversitat dels rius mediterranis.

Visitar la Colònia Rusiñol i el Cau Faluga

Una de les grans icones de la industrialització a Manlleu. Des del Museu del Ter s’organitzen visites guiades on s’explica l’evolució històrica de la colònia tot fent referència a aspectes econòmics, polítics i socials que n’han caracteritzat l’evolució, així com la seva relació amb l’artista modernista Santiago Rusiñol. Es visita bona part dels seus racons: els jardins, el Cau Faluga (antiga torre de l’amo i actualment un restaurant), la fàbrica de filatura, la turbina en funcionament…

Visitar la pista de gel a la Plaça de Manlleu (Badanadal 2021)

Durant trenta-cinc dies (del 6 de desembre al 9 de gener de 2022), el centre de Manlleu es transformarà, de nou, en un parc de gel, especialment pensat i ambientat per què els infants i el jovent gaudeixin de la màgia d’aquestes festes.