La Salle Figueres, finalista en la 8a edició dels Premis Kabua ‘Joves per canviar el món’

  • 31 de mayo de 2022

Un grup format per sis alumnes de La Salle Figueres ha quedat finalista de la 8a edició dels Premis Kabua “Joves per canviar el món”, d’àmbit nacional.

S’han presentat al concurs amb un curtmetratge titulat LAMOR que defensa la diversitat sexual i exposa petites escenes que pot viure un adolescent homosexual.

Els alumnes han redactat el guió, han fet les gravacions i s’han encarregat de l’edició posterior. “En aquests projectes deixem que siguin ells mateixos i que expressin a la seva manera el que senten i pensen” explica Sabina Llavero, tutora del projecte. “La nostra intervenció només ha consistit en proporcionar-los els recursos que necessiten: espai, temps i tecnologia”.

Perquè el projecte tingui més sentit i difusió, els alumnes l’han presentat a la resta de companys de curs i han liderat una dinàmica grupal per donar visibilitat, entre la resta d’alumnes de 4t ESO, a la diversitat de persones que hi ha al món, i no jutjar a cap persona per la manera en la que sent, estima i experimenta la seva sexualitat.

“Valorem que des de l’escola ens permetin treballar aquest tema perquè, en molts casos, trobem nois i noies de la nostra edat que no comprenen com se senten i veuen que no encaixen dins d’aquesta societat. De la mateixa manera, tampoc tenen ni les eines, ni els coneixements per poder descobrir-ho”, afirmen en Jordi i l’Arnau, els representants de l’equip que han recollit el cinquè premi a l’acte que s’ha celebrat a Barcelona dissabte 21 de Maig.

La Plataforma d’Acció Social KABUA va néixer amb la voluntat d’oferir eines al jovent per tal que siguin capaços de fer propostes de canvi, de transformació, de la seva realitat més immediata. A través de KABUA s’espera que els/les joves, no solament puguin expressar les seves opinions sobre els diferents temes d’actualitat o problemàtiques, utilitzant les TIC, sinó que també actuïn de manera crítica. El principal objectiu del concurs és que joves, d’entre 12 i 18 anys, realitzin un vídeo original de denúncia i sensibilització, fent servir qualsevol dispositiu mòbil, càmera digital o tauleta tàctil.