Lourdes Martín: «Amb el temps aprens a escoltar, a mesurar bé les decisions que prens i, alguna vegada, tenir paciència»

  • 31 de mayo de 2022

Parlem amb la Lourdes Martin i Toro, Secretària de La Salle Cassà.

Hola, què tal, com estàs?

Per ara bé, gràcies a Déu, i que duri!!

Quants anys fa que ets la Secretària de La Salle Cassà?

Aquest setembre en farà 24 anys que treballo a la Salle de Cassà.

Quin és el teu dia a dia?

Començo a dos quarts de vuit del matí, i em poso al dia amb el mail donant resposta a qui calgui o reenviant els correus a qui correspongui. Tinc una agenda, per intentar no oblidar-me res, ja que gestiono la comptabilitat de l’escola, he de tenir la gestió dels alumnes a Sallenet correcte i els aplicatius de la Generalitat, sobretot perquè tenim força matrícula viva al llarg del curs. També he d’atendre aquelles famílies que tenen temes administratius per resoldre o sol·liciten algun certificat, i estar al cas de tots els temes que l’administració -ja sigui Generalitat, Consell comarcal o Diputació- ens sol·licita a les escoles, subvencions, justificacions, llistats varis, etc. Ja veus que estic distreta.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?

La veritat és que m’agrada tot, com que no tens una cosa igual i tot són temes diferents, realment m’agrada tot el que faig.

Explica’ns una anècdota que mai oblidaràs.

Bé, fa molts anys, jo tenia els meus fills petits, un anava a la guarderia i l’altre a P3. Al matí sempre anava de bòlit, despertar nens, arreglar-los, esmorzar, arreglar-me jo, deixar les habitacions en condicions, bé, el fan moltes famílies de bon matí. Un dia anava molt justa de temps, deixo la nena a la guarderia, aparco el cotxe, baixo del cotxe, arribo a l’escola, deixo el nen a l’aula de P3, i quan me n’adono, anava amb les sabatilles d’anar a dormir per l’escola…. aquell dia vaig riure moltíssim.

Què creus que has après o t’ha aportat aquesta feina al llarg d’aquests anys?

Uf, amb 24 anys de treballar al mateix centre, he après molt de la meva feina, ja que tot s’ha anat modernitzant molt i t’has d’anar adaptant a les noves tecnologies, hem passat d’anar cada mes a la Generalitat a portar el foli de modificacions de la nòmina a fer-ho tot de manera on line sense moure’t del lloc, amb això ja t’ho dic tot. I el que m’ha aportat, a part d’un creixement i aprenentatge a nivell professional, a nivell personal és conèixer gent, famílies, companys, directors (que en el meu cas n’he tingut 4 de diferents), els meus Germans estimats, que ja no en tenim cap a la Comunitat, i es troben a faltar. Amb el temps aprens a escoltar, a mesurar bé les decisions que prens i, alguna vegada, tenir paciència. Això és el que m’ha aportat la meva feina al llarg dels anys.

Respon en format breu:

• Una pel·lícula: Mamma Mia, a mi m’agraden les pel·lícules distretes.

• Una ciutat: Més que una ciutat, seria una zona, la Toscana a Itàlia.

• Un poble: Cassà de la Selva

Un plat: Truita de patata, a casa sense ceba.

• Què és el que més t’agrada fer en el teu temps lliure? M’agrada anar a córrer per muntanya i estar amb la família.