Missatge de benvinguda de l’EAS

  • 29 de septiembre de 2020

Una sentida i cordial benvinguda. Comencem un nou curs ben segur molt diferent i amb tota una preparació infinitament pensada i reflexionada.
La Covid-19 ens ha remogut, segueix per aquí. Hi heu posat moltes energies per preveure tot el pensable i l’impensable. Per tant d’entrada moltes gràcies per tota la feina que no ha estat fàcil.
Podem dir amb consistència que ho hem fet bé i que estem preparats. També ho hem de dir que la seguretat 100% no la podem tenir, però vetllarem per arribar al màxim.
L’escola ha d’obrir i l’atenció als infants i joves, les seves famílies i cuidar a Mestres, professores i personal d’administració i serveis, la nostra prioritat. També necessitem la confiança, comprensió i cooperació de les famílies.
Deia aquests dies a les persones que s’acaben d’incorporar a La Salle, que portem 340 anys. Els Germans de La Salle ho han fet prou bé. No estaríem aquí sinó. Ara majoritàriament els seglars donem continuïtat a la feina i a l’Obra. Us animo a continuar sent cor i memòria d’aquesta Institució que estimem i pensem que té molt de sentit.
Comparteixo unes paraules del Papa Francesc que, molt adients en aquest moment:
Jo els convido a vostès, professors i professores, a no perdre els ànims davant les dificultats i contrarietats, davant la incomprensió, l’oposició, la desconsideració, la indiferència o el rebuig dels seus educands, de les seves famílies i fins de les mateixes autoritats encarregades de l’administració educativa.
L’educació és el millor servei que es pot prestar a la societat, ja que és la base de tota transformació de progrés humà, tant personal com comunitari.
No confonguin mai l’èxit amb l’eficàcia. A la vida no sempre el que és eficaç és reeixit i viceversa. Tinguin paciència, millor, esperança.
(Papa Francesc).

El treball en equip en aquest moment es fa encara més vital i essencial per portar a bon port la nostra tasca educativa. El professor Xavier Marcet a l’article que va escriure el diumenge passat ens deia: Crec més en aquells equips en què ningú no es creu més que ningú, però que junts poden arribar a crear coses extraordinàries malgrat les imperfeccions.
Paraules ben encertades perquè no som de cap manera perfectes, però la suma a l’equip, al Centre a la Comunitat, a la Institució, ens dona la força i valor afegit per un treball vocacional que ens ha de fer feliços.
De nou gràcies per la bona feia que feu, i sempre tingueu com a nord que l’atenció als infants i joves és la nostra prioritat i neguit.
Bon Curs !!

-EAS-