Trobada entre els equips de Pastoral Marista i La Salle

  • 1 de marzo de 2019

El dimecres 27 de febrer es van trobar els Equips de Pastoral Marista i de La Salle a la seu de Serveis Centrals de La Salle Catalunya al Casal de Sant Gervasi.

Seguint amb la col·laboració que estan tenint ambdues institucions a nivell internacional, com la Comunitat de Sanlúcar a Cadis on comparteixen el seguiment i acompanyament de les dues escoles que tenen a la població, o el Projecte Fratelli al Líban a favor de refugiats sirians, afganesos, iraquians i libanesos en risc d’exclusió, es van trobar els dos Equips de Pastoral.

Després de l’acollida i benvinguda amb un refrigeri van tenir una pregària senzilla a partir dels lemes anuals. La Salle celebra el Tricentenari de la mort del Fundador, Sant Joan Baptista de La Salle el 7 d’abril de 1719, per això el seu lema d’enguany és Som La Salle. Per la seva banda, Maristes, amb el seu lema Canvia!, recorden la fidelitat creativa de la seva fundació i com el canvi és propi de la vida, canvien les persones i canvia la humanitat.

Ambdós Equips de Pastoral van compartir com estan treballant la pastoral en el seu Sector, aportant les dificultats i línies d’acció que estan desenvolupant. Van trobar moltes sinèrgies i intuïcions comunes de com s’ha de situar la Pastoral en el context actual, les persones i el territori. Temes com la pastoral educativa, la catequesi, la cultura vocacional, els moviments juvenils, l’educació de la interioritat i de l’espiritualitat, la classe de religió, la identitat i l’educació dels valors. També van compartir el treball que desenvolupen sobre justícia global, tant en els centres educatius com en les obres socioeducatives i en les ONG pròpies, SED (Maristes) i Proide (La Salle).

La trobada tant reeixida va acabar amb un dinar compartit al menjador de Revisa de La Salle Campus Barcelona.