La Salle Palamós, present en el Col·loqui transfronterer de Perpinyà

  • 28 de novembre de 2019

Mestres de La Salle Palamós van participar, els passats 19 i 20 de novembre, en el Col·loqui transfronterer que va tenir lloc a Perpinyà

Anna Benítez, coordinadora pedagògica de La Salle Palamós, i  Santi Raya, sotsdirector del mateix centre, van participar en aquesta cita i van obrir la vetllada pedagògica, com a representants del territori de Catalunya.

Intercanvis, recursos, estratègies per al mestre plurilingüe

L’educació escolar avui té un repte que l’obliga a actualitzar alguns enfocaments per adaptar-se als processos de globalització que experimenta la societat. La diversitat lingüística i cultural forma part de la vida quotidiana. Els infants i joves estan en contacte amb multiplicitat de llengües vives. En aquest context, el Consell d’Europa decideix afavorir totes les polítiques d’educació lingüística nacionals o regionals que promoguin el multilingüisme social inclusiu per consolidar un sistema d’ensenyament plurilingüe que parteixi de la llengua del territori, atengui la llengua de les famílies i projecti l’aprenentatge de les llengües transnacionals. La jornada va centrar-se en la didàctica del plurilingüisme i paper del docent com a agent clau en la implementació dels currículums escolars en classes bilingües i immersives. Les comunicacions seran una oportunitat per millorar comprendre la didàctica del plurilingüisme i intercanviar al voltant dels gestos professionals i dels recursos que afavoreixen la didàctica del plurilingüisme.

Ja fa uns quants anys, des del curs 2014-2015, que l’Anna i en Santi col·laboren amb la Societat Catalana de Pedagogia.

L’Anna, juntament amb la Carme Rider, llavors secretaria de la Societat Catalana de Pedagogia (SCP), en el grup de treball sobre el Termòmetre Lingüístic i la Pauta d’observació de l’oralitat (POO) i en Santi Raya, juntament amb el llavors Director de la SCP, Martí Teixidó, en el grup de treball sobre el Descriptors de l’Escola Plurilingüe, dins del Marc d’Ensenyament de Llengües Vives.

Fruit del treball de tot el professorat del col·legi i la implantació del Tractament Integrat de Llengües a l’Escola, La Salle Palamós rebrà el Certificat del Departament d’Ensenyament com a Escola Innovadora.