La Salle Santa Coloma col·labora amb els projectes d’investigació d’IDIBIGI

  • 30 de març de 2021
Dr. Jordi Frigola i investigadora Marina Guerrero. Foto: IDIBGI

La Salle Santa Coloma de Farners col·labora, juntament amb altres entitats, per a fer possibles les investigacions de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBIGI), que ha publicat recentment un estudi pioner sobre com aturar la replicació de les cèl·lules en l’organisme que podria ser aplicable al tractament contra el càncer.

L’estudi en concret ha estat liderat pel Dr. Jordi Frigola, la investigadora Marina Guerrero i el Dr. Narcís Fernández-Fuentes. El mecanisme que han descobert consisteix en la inhibició d’un enzim essencial en el procés de proliferació cel·lular que pot evitar la replicació genòmica, una de les eines més utilitzades en els tractaments antitumorals. Què es pot aconseguir amb això? Segons l’equip investigador, aquest estudi podria suposar una reducció significativa de la toxicitat i efectes adversos dels tractaments actuals, com la radioteràpia i la quimioteràpia, permetent que siguin igualment eficaços en aturar la proliferació tumoral.

Aquest article és la materialització d’alguns dels resultats del projecte que s’ha estat gestant durant els últims anys. IDIBIGI és un centre d’investigació que promou, desenvolupa, gestiona i difon la recerca biomèdica, el coneixement científic i tecnològic i la formació en ciències de la vida i de la salut. La Salle Santa Coloma hi participa a través d’un projecte de galetes solidàries, amb Galetes Tries, en el qual col·laboren alumnes i personal.