Laura Muñoz: “Quan ets alumna no t’adones de tota la feina i implicació que hi ha de tots els treballadors que passen per l’escola”

  • 28 d'octubre de 2022

Palem amb la Laura Muñoz Carretero, Secretària Acadèmica de La Salle Premià. La Laura fa 8 anys que treballa al centre. Abans, va ser alumna durant 10 anys.

Bon dia, què tal? Com estàs?

Molt bé!

Has estat alumna de La Salle Premià, la teva mare és la cuinera del centre i ara fas de Secretària Acadèmica. Quin gran vincle amb el centre… Com ho valores?

Valoro molt poder continuar el meu camí a l’escola on he crescut, he après i he adquirit els valors i principis que m’han fet la persona que soc. A la Salle Premià, som com una gran família, la sento com casa meva i, a més, tinc la sort de veure i estar a prop de la meva mare cada dia. No puc ser més feliç.

Com ha canviat la teva visió del centre al passar d’alumna a treballadora?

Quan ets alumna no t’adones de tota la feina i implicació que hi ha darrere de l’equip docent, en general de tots els treballadors i treballadores que passen dia a dia per l’escola. Ara en soc molt conscient de tot l’esforç. He pogut conèixer més personalment als meus professors, sobretot en l’aspecte humà, i això ha fet que amb molts d’ells tingui un vincle especial. Vaig aprendre molt d’ells quan era alumna i ara també com a companys de feina.

Quin és el teu dia a dia?

Quan entro al despatx el primer que faig es córrer la cortina perquè entri aquesta llum tan mediterrània que tenim a Premià. Tot seguit, obro el correu i començo a contestar els mails que he rebut. Parlo amb la Marta Mas, la directora, i ens posem al dia. Després obro finestreta per atendre a les famílies, una de les tasques que més m’agrada. El contacte amb la gent, poder ajudar i resoldre qualsevol necessitat que puguin tenir. Quan tanco finestreta començo amb les tasques pròpies d’una Secretària acadèmica, com per exemple: fer certificats, historials acadèmics, portar els expedients d’alumnes al dia, trucades, subvencions, comunicacions oficials amb el Departament d’Educació, inspecció, agenda de direcció, beques, altes, baixes… entre moltes altres.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?

Com ja he dit abans, el contacte amb les famílies…però una de les èpoques que gaudeixo més és quan comença el període de preinscripció i matriculació. Uns mesos abans inicien les visites guiades amb les famílies noves. Podria dir que soc la primera persona de l’escola en parlar amb ells, els hi explico el funcionament del centre, passos a seguir, concerto les entrevistes amb l’Equip Directiu,

acompanyo i dono tot el meu suport des del primer dia que s’interessen en La Salle fins que es matriculen… i bé, fins que acaben els seus estudis a l’escola.

En clau personal:

Un poble: Besalú

Una ciutat: San Francisco

Un llibre: Encuentra tu persona vitamina

Una pel·lícula: En busca de la felicidad

Un menjar: Croquetes