Lourdes Vila: “Per a mi la docència és saber motivar, crear un ambient de tranquil·litat i confiança, és acompanyar”

  • 31 de maig de 2021

Parlem amb la Lourdes Vila Vilà, tutora de P2 i Coordinadora de 1r Cicle d’Educació Infantil de La Salle Manresa.

Hola, què tal? Com estàs?
Hola, bé, ja en la recta final d’aquest curs aprofitant tots el moments que queden, els més intensos!

Què és el que més t‘agrada de la teva tasca amb els infants de P2?
És difícil i complicat només dir una cosa, són tants les emocions que hi ha al llarg del curs… el que més m’agrada és l’acompanyament a cada alumne, mare i pare, que viuen aquesta etapa tan intensa i bonica, plena de dubtes, i on entre tots formem una “família” i anem descobrint, ajudant a créixer, a sentir-se segurs, a gaudir de molts moments i grans moments de la vida, a resoldre petit entrebancs.

Tot això per a mi ès especial, aquesta comunicació, la complicitat, empatia i al.legria que hi ha.

Amb quines dificultats t’has trobat de cara a la tutoria de P2 i a la coordinació d’etapa en la situació provocada per la Covid-19? Com les has solucionat?
Al començament amb molt incertesa i preocupació; a l’escola teníem molt clar com havíem d’actuar i portar a terme tot el tema del protocol. Això es va comunicar a les famílies, tothom va ser molt conscient i gràcies a la seva col·laboració tot va ser més fàcil. Els protagonistes eren els alumnes i una vegada més varen tenir la capacitat de facilitar-nos la tasca. Potser la part més negativa i dificultosa és la falta de relació amb els altres alumnes que no són de la mateixa bombolla.

Com s’afronta el curs vinent a l’etapa d’Infantil de La Salle Manresa? Hi haurà canvis?
S’afronta amb molta il·lusió i esperança, amb ganes d’innovació, de portar a terme tots el propòsits i projectes que es van quedar a l’aire durant el confinament. Canviar la visió de la planificació dels espais i recursos; volem, sense deixar de ser nosaltres, potenciar al màxim els sentits i el talent de cada un dels  nostres alumnes. Continuar amb aquesta aventura tots junts.

Acaba la següent frase: Per a mi la docència és…
Un repte, és una manera d’ensenyar molt vinculada a la part emocional, a la manera de ser de cadascú, és vocacional.

És facilitar les eines per a un desenvolupament integral de l’Infant, creativitat, pensament, aprenentatges, emocions, és saber motivar, crear un ambient de tranquil·litat i confiança, és acompanyar.