Primera sessió de formació de la RELEM i ASSEDIL

  • 30 d'octubre de 2020

El passat dimarts 20 d’octubre 39 persones de la RELEM van participar el primer curs de formació de Directius organitzat conjuntament entre la RELEM i l’ASSEDIL. Tradicionalment aquesta formació es feia presencialment a Roma i durant una setmana els participants dels diferents districtes de la RELEM treballaven al voltant de temes que anaven des de la Direcció des de la vessant lasal·liana fins a la pastoral, els projectes solidaris i el coneixement de la Institució a un nivell més internacional. 

Aquest any no s’ha volgut perdre l’oportunitat de continuar aquesta experiència i s’ha fet una proposta alternativa online. La proposta de la RELEM i ASSEDIL consisteix en 5 sessions formatives d’una durada aproximada d’una hora i mitja. 

Durant la primera sessió va tenir lloc una presentació dels participants assistents: 5 del Pròxim Orient, 5 d’Itàlia, 6 de Gran Bretanya, Irlanda i Malta, 9 de França, 2 d’Europa Central, 1 de Bèlgica Nord, 6 de l’ARLEP (dels quals 3 de Catalunya) i 5 persones de l’equip de la RELEM i ASSEDIL.  

Després d’una breu presentació dels participants, alguns ja havien participat a la formació de Directors a Roma d’altres edicions i d’altres que participaven per primera vegada en aquest tipus de formació.

A la primera part de la formació en petits grups lingüístics els participants van començar compartint quina era la situació a les seves escoles ara en temps de COVID  i van parlar de reptes i necessitats davant d’aquesta situació.  A la segona part de la formació els participants van parlar de com la xarxa lasal·liana de la RELEM els podria ajudar i es van comentar els temes que més els preocupaven i en els que els agradaria poder treballar a les futures sessions.   

Aquesta formació vol ser doncs és una oportunitat pels directors de la RELEM per compartir experiències, per trobar respostes als reptes creats per a la pandèmia de la COVID-19 i un mitjà per desenvolupar el sentiment de família lasal·liana en aquests temps difícils per a tots els països de la RELEM. La segona sessió està prevista pel dilluns 14 de desembre.