Quantes extraescolars han de fer els nostres fills/es?

  • 12 de juny de 2024

Les activitats extraescolars poden arribar a complementar l’aprenentatge escolar dels nostres fills/es, sempre que no se n’abusi d’elles. Tanmateix, hi ha moltes famílies que recorren a elles per necessitats de logística.

Des de la Salle Reus ens parlen sobre la importància de fer activitats extraescolars i ens donen alguns consells sobre quantes i quines escollir.

Com escollim les activitats extraescolars?

  1. S’han de respectar els interessos dels nens/es. Hem de deixar que siguin ells mateixos els que triïn quines activitats volen fer.
  2. S’ha d’evitar saturar-los amb activitats. Els infants, igual que els adults han de tenir temps per descansar, jugar amb els seus amics i amigues, fer els deures i inclús avorrir-se. Les activitats extraescolars no haurien de superar les 3-4 hores setmanals.
  3. Si no li agrada l’activitat, no se l’ha d’obligar, s’ha de trobar un punt intermedi.
  4. És important que els nens/es aprenguin, però també que gaudeixin fent les activitats, que els hi motivi i se sentin a gust fent-les.
  5. No projectar en els nostres fills/es aptituds i habilitats que no tinguin. Ens hem de centrar en les habilitats que tenen per tal de fer una bona planificació que cobreixi les seves necessitats.

Avantatges de les activitats extraescolars

Les extraescolars tenen uns avantatges que contribueixen, no només en l’aprenentatge, sinó també en el creixement personal dels més petits/es:

  1. Milloren la socialització
  2. Són font de diversió
  3. Amplien coneixements
  4. Contribueixen al benestar emocional dels infants i joves

Es tracta d’espais educatius i d’influència

És important que a l’hora d’escollir les activitats extraescolars sempre quedi temps lliure per poder passar temps nosaltres amb els infants o els joves, ja sigui jugant amb ells, llegint, parlant, o mostrant interès per les activitats que fan, per les persones amb les quals es relacionen, etc.

Sempre haurem de tenir en compte i respectar els seus interessos, les seves habilitats i els seus ritmes, per tal que no només aprenguin sinó també que gaudeixin i els hi treguin el màxim de partit a aquestes activitats, que al final és el més important.