Què visitar a Sant Celoni?

  • 29 d'octubre de 2021

Disposar d’un sol dia per conèixer Sant Celoni no és un problema. Amb un matí i una tarda en teniu prou per conèixer els elements més significatius del patrimoni del municipi, tastar la cuina del Baix Montseny i fer un tomb per algun dels indrets naturals més pròxims a la vila.

La millor manera de conèixer alguns dels elements més remarcables de la vila és seguir la ruta audiosignada amb el vostre mòbil. Us proporcionarà informació detallada en text o àudio de cada punt d’interès, i el podeu completar en aproximadament una hora i mitja.

A més a més, us proposem aquest pla:

Al matí us recomanem conèixer els racons més rellevants del nostre municipi: el Jardí de la Rectoria Vella, on s’alça Sant Martí de Pertegàs (s. XI), la primera capella de la vila, i la Rectoria Vella (s. XV); el barri de la Força, on descobrireu la muralla medieval i podreu accedir a una de les torres de defensa; i el carrer Major, on trobareu bona part de les cases més antigues, la Plaça de la Vila, l’Ajuntament, les senyorials cases del s. XIX i l’Església parroquial amb el seu magnífic esgrafiat barroc.

A l’hora de dinar trobareu diverses propostes als restaurants del poble. Podeu voltar fins a trobar el més adequat.

Després de dinar, us recomanem fer un volt per zones verdes o bé espais naturals. Destaquem un parell de passejades per ser les més temptadores i pròximes al centre:

El Maribaus – Resseguiu el trajecte d’aquest torrent afluent del Pertegàs, des de la Rectoria Vella fins als camps i la masia de Can Riera de l’aigua.
El passeig del Pertegàs – Descobriu la riera del Pertegàs al seu pas per Sant Celoni, des del Parc d’Activitats del Pertegàs, entre acàcies, pollancres, verns i plàtans fins al barri de les Borrelles sota l’ombra de les moreres i desmais.
Si caminar no us ve de gust sempre podeu optar per visitar alguna de les sales d’exposicions municipals. A Can Ramis o a la Rectoria Vella trobareu sempre alguna proposta atractiva: pintura, escultura, fotografia, col·leccions úniques, etc.