Tot a punt pel Meeting Point d’empreses simulades

  • 13 de març de 2019

La Salle La Seu d’Urgell acollirà aquest dijous, 14 de març, el primer Meeting Point d’empreses simulades. Una cita que comptarà amb la participació de 7 escoles de diferents zones geogràfiques de Catalunya, entre elles n’hi haurà de la Seu, de Mollerussa, de Barcelona, de Manlleu i Tremp. Es comptarà amb la participació d’uns 190 alumnes, i uns 20 professors, a part de visites institucionals i autoritats.

Aquesta trobada és una fira comercial d’empreses simulades, on l’alumnat interactua comprant i venent els productes. També durant el matí faran presentacions dels productes que ofereixen. D’aquesta manera, posen a la pràctica les seves habilitats comercials i coneixements adquirits durant els seus estudis.

Que és una empresa simulada? Fustes la Salle S.L.S

L’any 2011-12 a l’escola va sorgir el projecte de crear un taller pel Cicle d’administració de Grau Mig i de Finances de Grau Superior, i vam crear una oficina simulada. Parlem de simulada, perquè l’activitat és educativa, no és real.

Aquesta oficina està ubicada fora de l’aula, amb un departament de comptabilitat, un de ventes, un de compres i una recepció. L’oficina sola per si mateixa no té cap sentit, pel que es va buscar una plataforma que ajudés a crear un món simulat , amb bancs, administracions públiques, agències de transports, proveïdors, creditors etc… Aquesta plataforma és http://www.inform.es/es que té el programa SEFED i que ofereix tot això, a més de la interacció amb altres escoles a nivell nacional i internacional que ofereixen els seus serveis i productes, tot de forma simulada, per això es parla d’empreses simulades.

A la Salle, per tirar aquest projecte endavant es compta amb 3 puntals fonamentals:

  • La fundació La Caixa, que va cedir tot el mobiliari de l’Aula Empresa.
  • Fustes Grau, que ha apadrinat l’empresa, s’ha replicat el seu negoci, i cada any dona suport amb formació comercial , visita a les instal·lacions etc..
  • Digicom, que cedeix el programa de gestió de forma gratuïta, ara es treballa amb Eurowin.

 

Amb aquesta estructura els alumnes poden treballar com en una oficina normal, cada cop que estan a l’empresa simulada.

Objectius

Es duu a la realitat del món de l’empresa a l’alumnat i es treu de la seva zona de confort: Al viure en una zona de muntanya és difícil per part de l’alumnat veure el que representa una fira comercial a la Zona. És per això que aquesta oportunitat no és quelcom que succeeix habitualment. Aquí podran enfrontar-se i desenvolupar la seva capacitat de negociar cara a cara amb els clients i proveïdors. I hauran de fer l’exposició en públic sortint de la seva zona de confort.

Promocionar la comarca i la província de Lleida: És difícil que escoles de la ciutat vinguin a zones rurals, especialment escoles de Barcelona. És tot un èxit que s’hagi aconseguit deslocalitzar un a trobada d’aquest tipus farà de la zona urbana, i fora de la província de Barcelona.

Desenvolupar la capacitat organitzativa dels alumnes: Els alumnes estan implicats en l’organització de l’esdeveniment. Dins al cicle hi ha l’assignatura d’atenció al client on part de la programació és l’organització de reunions i esdeveniments diversos. És una manera de posar tota aquesta teoria a la pràctica.

Reforç i bones pràctiques pel professorat: Aquestes torbades són aprofitades pels professors per explicar experiències dins l’assignatura, posar en comú diferents punts de vista, i treure un resum de bones pràctiques.

Fer Xarxa entre els centres: Els centres aprofitem aquestes torbades per fer xarxa o enfortir la que ja hi ha, especialment entre els centre de la mateixa província. De fet la visita a la Seu del centre de Mollerussa i del de Tremp, es deuen a altres col·laboracions ja fetes, que van sorgir del primer Meeting Point al que vam assistir a Tremp.