La Salle Figueres treballa per promoure la Memòria Històrica

  • 30 de marzo de 2021

Els alumnes de 4t de l’ESO de La Salle Figueres ha realitzat durant aquest segon trimestre un Projecte de Memòria Històrica de manera transversal a les assignatures de Socials, Religió i Literatura Castellana: en grups, han dissenyat i redactat un diari amb continguts de les tres branques viscuts a Espanya durant la Guerra Civil i el Franquisme.

Per a fer-ho possible, els alumnes s’han vist immersos en diversos projectes. Un taller organitzat pel Museu de l’Exili d’Agullana sobre les conseqüències, circumstàncies i realitat de l’exili a la Guerra Civil Espanyola, la Segona Guerra Mundial i en l’actualitat, a través de 4 testimonis que l’han viscut en primera persona. El projecte ENCARA HI HA ALGÚ AL BOSC, obra de teatre, documental i fotografia de Cultura i Conflicte que pretén donar veu a les dones víctimes dels conflictes a Bòsnia i Hercegovina. I, finalment, van compartir les històries de les vides d’avis i àvies dels alumnes, poden contrastar passat i present des de la proximitat.

Per a La Salle Figueres la memòria històrica és un patrimoni de tots que cal conservar i traspassar a les noves generació per a la consolidació identitària de la comunitat i d’un pensament crític, i la construcció d’una societat millor.