Crònica IV AMEL. Resum final. «Junts hem marcat els nostres horitzons»

  • 18 de enero de 2024

Entre el 8 i el 12 de gener del 2024, la casa La Salle de Llíria ha estat l’escenari de la inspiradora IV Assemblea de la Missió Educativa Lasal·liana del Districte Arlep. Un total de 67 assembleistes, 64 d’ells amb dret a vot i 3 convidats especials, s’han reunit sota el lema «Junts som horitzó», que va ressonar a cada racó de l’assemblea.

Des de la inauguració de l’assemblea fins a la clausura, els assembleistes han estat conscients de participar en una experiència inoblidable. Els participants, representants de variades realitats lasal·lianes del Districte, han compartit un espai de reflexió, fraternitat i treball, plasmant la riquesa de la nostra Missió educativa.
Al llarg dels cinc dies, ens hem enfocat en sis horitzons de treball: la cura de les persones, la consolidació i la sostenibilitat del model educatiu lasalià, l’evangelització, l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat, la integració de les famílies al nostre projecte educatiu i l’enfortiment de les comunitats lasal·lianes. Aquests horitzons han estat el far de les nostres discussions, reflexions i propostes, obrint el camí cap a un futur audaç i ple d’esperança.

L’assemblea ha estat una oportunitat de diàleg fructífer i constructiu, impregnada d’una atmosfera de fraternitat i col·laboració. Les sessions de treball, destacades per la seva profunditat, van evidenciar una maduresa del Districte notable en l’abordatge dels desafiaments i les oportunitats. Les propostes presentades s’han distingit per la innovació i el compromís amb la missió lasal·liana, plantejant nous reptes per a les nostres comunitats educatives.
El procés de l’assemblea també va incloure un moment crucial: l’elecció de tres consellers per al Consell de la Missió Educativa Lasal·liana, un acte que va subratllar la participació i el compromís dels assembleistes amb el futur de la nostra Missió.
Les emocions viscudes han estat un reflex fidel de l’esperit lasal·lià. Des de l’optimisme del primer dia fins a la gratitud i la satisfacció de l’últim, cada moment ha testimoniat el poder de la unitat i la col·laboració. L’últim dia, els agraïments es van dirigir a aquells que van fer possible aquesta trobada: la Comissió Preparatòria, la taula de moderadors i coordinadora, el personal d’acollida de la casa, l’equip de comunicació i l’equip de secretaria, cadascun essencial a l’èxit de la trobada.

Amb el tancament de la IV AMEL, ens acomiadem de Llíria, però no de la nostra tasca. Ens emportem un renovat sentit de propòsit, una visió compartida i un compromís infrangible amb la missió educativa lasal·liana. Mirem endavant, inspirats i enfortits per la nostra experiència a Llíria. El treball continua als fòrums i assemblees dels sectors, portant amb nosaltres les decisions i reflexions d’aquest esdeveniment. Amb un esperit renovat i una visió clara, continuem endavant, units en fe, servei i comunitat, vivint el lema «Junts som horitzó» en cada aspecte de la nostra missió.

A mesura que ens acomiadem d’aquesta fita important, ho fem amb cors plens de gratitud i ments plenes d’idees. La IV AMEL no ha estat només una assemblea, sinó un moment de retrobament, reafirmació i renovació. Ens acomiadem, però continuem junts, portant la llum de l’educació lasal·liana a cada racó de les nostres obres. Perquè junts, realment som horitzó.