La Salle Figueres premiada en diversos certàmens

  • 31 de mayo de 2022


Jocs florals de Catalunya

L’Abril de 2n ESO és finalista del certamen de Jocs Florals de Catalunya, i representant de la província de Girona. S’ha presentat al certamen amb un text narratiu íntim i un relat molt poètic, un viatge a través dels sentiments i emocions més profundes d’un adolescent.

El Departament d’Educació convoca els IX Jocs Florals Escolars de Catalunya. La convocatòria dels Jocs Florals Escolars de Catalunya s’adreça als centres d’educació primària i d’educació secundària obligatòria amb la finalitat d’estimular l’expressió escrita de l’alumnat, aprofitant una tradició cultural ben arrelada a Catalunya que molts centres escolars, de fet, ja celebren als seus municipis o comarques.

Big Challenge

The Big Challenge Contest és un important concurs d’anglès per a alumnes de secundària que permet als alumnes progressar en l’idioma mentre es diverteixen. El concurs, que és una gran eina de motivació, el fan milers d’alumnes cada any a Espanya.

Els alumnes de Secundària de La Salle Figueres han quedat en importants posicions a nivell provincial, català i espanyol. Felicitats a totes i totes per aconseguir les primeres posicions!

Premi As.Premsa Comarcal

Des de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal han convocat a dues alumnes de 4t ESO de La Salle Figueres com a finalistes del Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat destinat a estudiants d’ESO de tota Catalunya. L’objectiu del concurs és apropar a l’alumnat a la solidaritat més propera i alhora, a la premsa local i comarcal. Després d’una selecció entre més de 200 reportatges rebuts, l’Ariadne i la Francesca de 4t ESO han quedat finalistes amb un reportatge periodístic sobre les violències masclistes.

L’Ariadne i la Francesca són dues alumnes inquietes i motivades pel món del voluntariat i la justícia social. Des de principi de curs han estat participatives i s’han implicat en tots els projectes de solidaritat de l’escola, han treballat amb diferents entitats de la ciutat i també d’abast internacional. La seva idea va sorgir de la formació “Joves x la transformació social” que els va oferir l’Oficina Jove de l’Alt Empordà a través del projecte Aprenentatge i Servei que porten a La Salle Figueres.

El concurs demanava reportatges sobre solidaritat elaborats per estudiants d’ESO de centres d’ensenyament de tota Catalunya els quals posessin en relleu els valors que ajuden a una convivència igualitària entre les persones i col·lectius de diferent índole. Els reportatges havien de basar-se en subjectes o temàtiques de l’entorn pròxim (o dins de la comarca) de l’alumne o l’institut.

El Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat és concurs organitzat per l’ACPC junt amb les seves publicacions associades i que rep el suport de la Generalitat de Catalunya, amb motiu del quarantè aniversari de l’ACPC.

El guanyador se sabrà en el transcurs de l’acte de cloenda de l’aniversari dels 40 anys de l’ACPC el dia 19 de novembre. El concurs repartirà 5.400 euros en premis en metàl·lic en diferents categories. Destinaran el premi que els pertoca a una entitat que treballa amb dones que han estat víctimes de la violència masclista.