Possibles casos d’assetjament i/o abusos

La Institució de La Salle amb la seva Xarxa d’Obres Educatives, volem fer arribar a l'opinió pública i a la comunitat educativa aquesta informació en relació als casos d’abusos de menors ocorreguts en el passat.

La Salle des del mes d’abril del 2004, actualitzat posteriorment el 2016, disposa d’un protocol específic de tractament de possibles casos d’assetjament i des de l’any 2017 d’un Codi Ètic i de Conducta que afecta a totes les seves obres i persones vinculades. Elements que considerem claus i correctes per ser més eficaços i perquè no és produeixi de cap manera, cap cas.

Reiterem el nostre compromís de tolerància zero i total transparència en totes aquestes situacions. Afirmem la ferma voluntat que les nostres Obres Educatives siguin espais segurs, on prenem mesures preventives i implementen programes i activitats per a treballar la protecció dels menors.

Som conscients que cal tenir present situacions del passat. Volem demanar perdó si s’han produït situacions en aquesta línia i lamentem no haver estat a l'alçada de la confiança dipositada. Ens fa vergonya que persones del nostre entorn passat puguin haver provocat patiment a menors que haurien d’haver protegit. Anunciem la voluntat de donar llum als possibles casos que ho requereixin.

Recordem que tenim a disposició el correu [email protected] per comunicar sobre situacions d’aquest tipus i qualsevol informació o neguit sobre aquesta qüestió.

Esperem que tot això ens permeti aclarir situacions del passat i a “Mirar Més Enllà”. Aprenem del passat per projectar-nos millor cap el futur esperançador que segur que tots i totes volem.

Contacta amb nosaltres

Correu per comunicacions: [email protected]