La Salle Catalunya es fixa 19 objectius per tenir cura de les persones més vulnerables, garantir el projecte educatiu lasal·lià i potenciar el sentiment de pertinença entre aquells que formen i han format part de la Institució

  • 20 de març de 2024

La VI AMEL del Sector Catalunya s’ha celebrat aquest dilluns i dimarts 18 i 19 de març a La Salle Campus BCN.

La VI AMEL del Sector Catalunya posava punt final aquest dimarts al vespre. Després d’una jornada intensa de debat i de treball en grups, els assembleistes han acabat de donar forma a totes les accions i línies d’accions que caldrà seguir durant els pròxims quatre anys (2024-28), per tal de complir els 19 objectius que es fixa la Institució.

Aquests objectius es troben dins els 6 ‘horitzons’, que ja plantejava l’AMEL del Districte, celebrada al gener a Llíria, i d’on ja van sortir accions i línies d’acció a executar a nivell de Districte.

Principals objectius del Sector

Si una cosa ha quedat evident en aquesta Assemblea és l’objectiu de La Salle de potenciar l’atenció a les persones en tots els seus aspectes. Tal com recull l’horitzó 1 ‘Cura de les persones’ a través dels seus objectius, el Sector pretén aconseguir el benestar integral dels educadors i educadores així com de les persones destinatàries de la nostra missió. A més, confia en aconseguir que totes les obres del Sector i del Districte tinguin protocols d’entorns segurs.

‘La sostenibilitat de la missió educativa lasal·liana i el reforç del seu projecte de missió’ (horitzó 2) es planteja com a objectius el fet de garantir la viabilitat econòmica de la missió educativa lasal·liana i de la Xarxa d’Obres Educatives i completar el desenvolupament del projecte NCA, garantint la seva actualització.

Pel que fa al tercer horitzó, ‘Presència evangelitzadora de La Salle avui’,espera assegurar que existeixin experiències que ajudin al creixement personal i comunitari en la fe.

‘Les persones en situació de vulnerabilitat i el compromís lasal·lià amb aquestes’ (horitzó 4) ha estat un dels punts més debatuts de l’assemblea. En aquest cas el Sector ha acordat, entre altres, prioritzar les inversions en les obres que ofereixin una atenció especial a les persones en situació de vulnerabilitat i consolidar i integrar La Salle Acció Social en les estructures de Districte.

L’horitzó 5 ‘Obres lasal·lianes, espai de trobada, participació i creixement de famílies i antics alumnes’ té per objectiu fomentar la relació amb les famílies de les escoles i potenciar la pertinença dels antics alumnes en la vida i missió lasal·liana.

Finalment, l’horitzó 6 ‘Les comunitats lasal·lianes, llevat per al futur de la missió’ es fixa el repte d’oferir processos que generin experiències de fraternitat en cada obra educativa així com potenciar la implicació de les comunitats lasal·lianes en les nostres obres educatives.

De cadascun d’aquests objectius pengen diverses accions i línies d’acció que permetran assolir-los.

Votacions membres del Consell de la Missió Educativa Lasal·liana del Sector (CMELS)

Durant la jornada d’aquest dimarts s’han votat els membres que formaran part del CMEL del Sector durant el període 2024-28. A banda dels membres de dret, l’Equip d’Animació del Sector i el Germà Visitador Auxiliar, aquest estarà format per: el Germà Josep Ignasi Solsona (La Seu d’Urgell); Jordi Jover, director de la Fundació Comtal; Marta Mas, directora de La Salle Premià; Manel Valls, director de La Salle Gràcia; Ernest Casaponsa, director de La Salle Comtal; Víctor Neila, director de La Salle Tarragona i Noemí Solohaga, professora de La Salle Premià i membre de la comunitat lasal·liana Espurnes d’Emmaús. Més endavant, el Director de la Xarxa designarà dos membres més per formar-ne part.

Mirant cap al futur

Tal com va començar, l’AMEL del Sector va posar el punt final amb les paraules del Germà Visitador Titular, José Román Pérez, qui va recordar que “tot el que hem de fer envers els més vulnerables ho hem de fer junts. Junts arribarem més lluny”. El Germà va afegir que part important del projecte està en les comunitats, que tot i que estiguin formades per persones diferents, “volem el mateix i responem a una mateixa crida”.

El Germà Visitador Titular va voler felicitar i agrair tant als assembleistes com a totes les persones, docents i no docents que formen part de La Salle per fer possible la tasca diària, ja que “el que estant fent i sent és el que Sant Joan Baptista de La Salle volia pels seus Germans’.

Per acabar, el Gmà. José Román Pérez, va finalitzar el seu discurs fent referència a la cançó Ítaca de Lluís Llach, i desitjant a tots els presents que tinguessin una feliç travessia.