Crònica IV AMEL. Dia 5. “El regal de fraternitat i esperança”

  • 15 de gener de 2024

Hem viscut el cinquè i darrer dia de la IV AMEL a Llíria com un regal de fraternitat i esperança. Tornem a Galilea per donar vida al que hem escrit als papers, ens dèiem a la crònica anterior.

L’afirmació La Salle mira més enllà expressa amb claredat la nostra capacitat per somiar amb fidelitat creativa i visualitzar els sis horitzons que s’han concretat a l’Assemblea i a partir dels quals es van votar 19 objectius, 62 línies d’acció i 4 propostes.

Després de la lectura de l’Evangeli d’avui que ens animava a “aixecar-nos, agafar la llitera i anar-nos-en a casa” per continuar sortint de la nostra zona de confort, hem procedit a l’aprovació de les actes de les sessions plenàries del dijous 11 i tot seguit la tercera i definitiva votació per triar els tres lasal·lians del nou Consell MEL del Districte que, juntament amb els membres de dret, en formaran part.

Continuem amb l’avaluació de la IV AMEL, que s’ha plantejat en dos enfocaments, un de compartit en sessió plenària i un altre a través d’un formulari en línia. Hem valorat tant els aspectes organitzatius com el tractament de les temàtiques, els moments d’exposició i debat, de pregària i celebració, les dinàmiques preparades amb cura pels diversos equips i la comissió preparatòria, l’excel·lent tasca de l’equip de secretaria, el personal de la casa de Llíria… Destaquen els comentaris dels assembleistes per continuar obrint-nos a conèixer-nos més, a continuar construint junts i a creure en nosaltres mateixos -ens animava el Germà Vinicio González, delegat d’Educació de la RELAL-, l’ambient de confiança, la felicitació i agraïment pel treball fet, els desafiaments plantejats… Sabem que no podem perdre de vista l’horitzó de les perifèries, el patiment dels innocents i als qui han estat sempre presents al nostre cor: Sant Joan Baptista de La Salle i Jesús de Natzaret.

Després de signar l’acta de cloenda de l’Assemblea, hem gaudit de la primícia d’un vídeo que l’equip de Comunicació ha preparat reflectint el transcórrer de l’Assemblea en aquests cinc dies. Les paraules d’agraïment del Germà Joël Palud, conseller general de l’Institut, apreciant el talent de l’organització de l’Assemblea i el seu estil distès, han ressaltat el valor del Document Marc d’Evangelització i la necessitat de no perdre de vista, per part del Districte, la dimensió internacional de l’Institut, especialment focalitzant-nos en el problema de la immigració a la RELEM. El Germà Joël ha destacat la importància d’ampliar horitzons a la Identitat Lasal·liana com a font d’enriquiment.

El Germà José Román Pérez Conde, Visitador Titular del Districte, ens ha convidat a agrair amb aplaudiments l’esforç de Sílvia Pompa, responsable de Comunicació districtual, Juan Agus Sánchez, referent de Comunicació del Sector València-Palma, Sebastián Núñez, director de la casa de Llíria i tot el seu equip, la Comissió Preparatòria i l’equip de Secretaria.

“Necessitem de vosaltres a la Missió Lasal·liana”, ens deia el Germà Visitador, convidant-nos a sentir-nos protagonistes a donar respostes, a renovar la cultura vocacional, la cura de les persones, a continuar reforçant la fraternitat de la identitat que ens defineix, la visió comunitària, a assumir amb humilitat i sinceritat la pròpia història, a no oblidar la protecció del menor i a obrir-nos a les noves realitats de la família lasal·liana. “Cercar la creativitat que passa pel cor, viure enfront del tot, sense queixar-nos, continuant compromesos a la Missió”.

A la celebració de l’Eucaristia hem encomanat a Déu la feina feta, sabent que Som un sol cos i un sol esperit i que…

NOMÉS JUNTS ACONSEGUIREM EL NOSTRE HORITZÓ: FER REALITAT EL SOMNI DE SANT JOAN BAPTISTA DE LA SALLE

La IV AMEL ja escriu la seva essència a la història recent del nostre Districte Arlep, però no és un simple ressò de paraules. Ara s’obre un temps per centrar-nos en el Pla Estratègic del Districte que traçarà el camí de la nostra Missió en els pròxims quatre cursos des de la Fe, la Fraternitat-Sinodalitat i el Servei. Caminem perquè no hi hagi perifèries; som llavor de vitalitat; deixem que l’Esperit continuï bufant entre nosaltres; com gaudir del que hem viscut?… expressaven alguns assembleistes.

Després d’un exquisit menjar (com ho han estat tots) ha vingut un comiat carregat d’emoció. Tornem a les nostres comunitats convençuts que, com proclamava el lema de l’Assemblea, Junts som horitzó.

Ens donem les GRÀCIES per haver fet possible aquesta IV AMEL celebrant que
VISCA JESÚS ALS NOSTRES CORS, SEMPRE!