De l’aula al pati

  • 30 de setembre de 2020

Les mesures que hem de prendre arran de la pandèmia causada per la Covid-19, han portat als centres a prendre iniciatives com traslladar les classes de l’aula al pati.
Tot i que, evidentment, no es poden traslladar totes les assignatures a l’exterior, centres com La Salle Congrés han plantejat aquesta iniciativa amb assignatures com Ciències per al Món Contemporani i Ed. Física.

Fer classe al pati no només permet mantenir les mesures de la Covid-19 de distància i ventilació, sinó que, com diuen des del centre permet que “els alumnes no perdin la interacció en primer lloc, però també el fet de voler donar un altre aire a les classes i no sentir-nos tancats dins l’aula i sempre a la cadira i la taula”.

Des del centre consideren que “el canvi de lloc implica un canvi de caràcter davant l’assignatura per les dues bandes, alumnat i professorat”. Per al “professorat fa que pugui ser més proper i menys ‘enfrontat’ com podria ser a la classe”. Per la seva banda, estar al pati “fa que els alumnes estiguin més relaxats i la feina els sembli més planera”.

Una iniciativa que, els alumnes valoren “molt positivament la possibilitat de poder fer alguna assignatura al pati”. Tenen la sensació que “es cansen menys i mantenen que necessiten un canvi d’aires després de tantes hores sense poder moure’s de la cadira”, pel tema Covid-19.

Mireu algunes imatges que ens arriben des de La Salle Congrés: