El FabLab de La Salle Congrés, referent a Europa

  • 1 de març de 2022

El FabLab de La Salle Congrés s’ha convertit en un centre de referència a tot Europa. Actualment des del centre estan desenvolupant diferents projectes, com el CanSat, que té per objectiu llançar el primer satèl·lit de Congrés per recollir dades de l’atmosfera.

A més, La Salle Congrés està participant en el projecte CREA-Steam, una iniciativa a nivell europeu per treballar les diferències de gènere dins el sector tecnològic-robòtic.
Aquest es basa en l’ús de la robòtica aplicada a problemes socials per atraure de la mateixa forma a nois i noies i evitar diferències de gènere. Els alumnes de Congrés concretament estan desenvolupant solucions per a gent sorda (fent per exemple un model de com seria una discoteca per a gent sorda) i gent cega (fent gadgets amb sensors que els permetin sentir el seu entorn tot i no poder veure).

Aquest projecte ha portat a que professors d’altres escoles d’Europa hagin vingut a veure l’espai i com desenvolupen els projectes per compartir experiències. Igualment, han fet connexions virtuals al llarg del projecte per comentar la seva implementació i crear unes bases que serviran per dissenyar noves metodologies a l’aula enfocades en la igualtat de gènere dins el món tecnològic.