El Germà Esteban de Vega, nou Visitador Titular de La Salle a Espanya i Portugal

  • 15 d'abril de 2024

El Germà Esteban de Vega Alonso ha rebut, aquest passat 8 d’abril, l’encàrrec per part del Germà Armin Luistro, Superior General de l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes (La Salle), d’assumir el càrrec de Visitador del Districte Arlep (La Salle a Espanya i Portugal) des del pròxim 2 de setembre i fins a l’1 de setembre de 2028.

El Germà Armin mostrava la seva confiança en el Germà Esteban, a qui comunicava la seva decisió després d’estudiar la seva candidatura, felicitant-lo, a més, pel suport obtingut a la ronda de consulta entre tots els Germans del Districte en aquests mesos previs.

Destacant la generositat que suposa assumir aquesta tasca, que comporta un gran servei i molta responsabilitat, el Germà Superior General va instar el nou Visitador que visqui amb alegria i confiança aquesta nova etapa, en què ha de tenir en compte els reptes als quals s’enfronta La Salle, atenent les línies aprovades en el 46è Capítol General, el III Capítol del Districte i les últimes Assemblees de la Missió Educativa Lasal·liana, responent als objectius marcats i a aquells que es vagin descobrint al llarg del camí, tant a la Xarxa d’Obres Educatives com a la Xarxa de Comunitats lasal·lianes.

Fins a la seva presa de possessió al setembre, l’actual Equip d’Animació del Districte (EAD), continuarà treballant en el disseny del pròxim curs 2024-2025, en un diàleg constant amb el Germà Esteban, i que sigui designat com el seu nou equip.

Apunts

Esteban de Vega Alonso (Prado-Zamora, 1962).

Després de la seva feina com a educador en diferents obres educatives de La Salle a Valladolid, Burgos, La Felguera o Santander, va dirigir durant deu anys el Noviciat de la Regió Lasal·liana Europa Mediterrani (Relem) a Madrid. Actualment, exerceix la seva tasca com a Visitador Auxiliar del Districte Arlep.

És doctor en Filosofia per la Universitat Nacional d’Educació a Distància. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat d’Oviedo. Diplomat en Magisteri per la Universitat Fray Luis de León de Valladolid. Posseeix, a més, un trienni de Ciències Religioses per l’Institut San Pío X, i posteriorment va obtenir la llicenciatura en Ciències Religioses per la Universitat de Teologia del Nord d’Espanya, amb seu a Burgos. A més, té un Màster Universitari en Filosofia Teòrica i Pràctica a l’Especialitat en Història de la Filosofia i Pensament Contemporani per la Universitat Nacional d’Educació a Distància.