Germà Guillermo: “Per arribar als 100 anys cal treballar amb il·lusió amb el jovent”

  • 18 de març de 2021

La Salle Santa Coloma de Farners està de festa, i és que el passat divendres el Germà Guillermo va fer 100 anys. Amb el nom de Laurentino, la seva vida que va començar fa just un segle en un poblet de Lleó (Barrios de Nistoso). Net del mestre del poble, des de ben petit va descobrir la seva vocació educadora, i el testimoni dels Germans de La Salle va acabar sent la “xispa” que va encendre aquesta vocació, i va esdevenir Germà de La Salle, des d’aleshores amb el nom de Germà Guillermo.

Els col·legis de La Salle Comtal, Girona, la Seu d’Urgell, i els 30 darrers anys a Santa Coloma de Farners han estat testimoni de la seva jovialitat, estimació i rigor en la feina bena feta, de la  proximitat i afabilitat en el tracte, i de la il·lusió en fer descobrir els joves els valors de la música i l’esport.

Per tot això, els alumnes de Santa Coloma de Farners el van voler homenatjar amb allò que els ha transmès, la música. Mitjançant aquesta, han crescut en la Fe, per la lletra i valors de moltes cançons treballades; en la Fraternitat, en saber tocar i cantar de manera harmònica i conjunta; i en el Servei, fent participar als infants i joves en concerts en residències de gent gran, concerts solidaris etc. Els grups musicals de “Sons del Cadí” i “Sons de Farners”, i els equips de futbol de La Salle Girona són testimoni dels valors que volia comunicar el Gmà. Guillermo.

Per celebrar-ho, els alumnes de l’ESO, li van cantar una adaptació de l’Al·leluia de L. Cohen pensada en la seva persona a través d’una videoconferència, en la qual, a més, totes les aules del centre que van cantat  “Anys i anys per molts anys”; i per la tarda va ser obsequiat amb nombroses cançons per part del grup de teatre “Sal i J3”. Cap el migdia, acompanyat de la seva Comunitat religiosa, l’Equip Directiu del Centre, i de l’Equip d’Animació La Salle Catalunya va rebre la medalla centenària de la Generalitat i l’estàtua “Porta Oberta”. També li van entregar un llibre i un pendrive amb moltes felicitacions, escrites o en vídeo, rebudes de part de molts Germans, Lasal·lians/es, Escoles de Catalunya i d’arreu de l’Estat i del món.

El Germà Guillermo va expressar que, per arribar a 100 anys,  el que cal, “és treballar amb il·lusió amb el jovent” i adreçant-se als joves va dir: “Per arribar a la meta del Cel, el camí és molt important, i cal enamorar-se i entre altres, enamorar-se de La Salle”. Com a record de la festa i del testimoni del Germà Guillermo, els alumnes de diversificació, de l’aula Serrallonga van plantar una olivera en el pati de l’escola.

El dinar, en comunitat, va acabar amb un pastís amb els rostres del Fundador i del Germà Guillermo, signe que la seva vida ha estat identificada amb el carisma de sant Joan Baptista de la Salle, fent seva la cita del Fundador: “Mostra sempre l’alegria en el teu rostre”. Ja en la tranquil·litat i pau del vespre, en l’Eucaristia parroquial van donar gràcies al bon Déu pel testimoni de fe, fraternitat i servei del nostre Germà Guillermo.