La Salle Congrés tindrà un FabLab@Schools

  • 26 de març de 2019

La Salle Congrés presentava, aquest dilluns 25 de març al vespre, el futur FabLab@Schools. Un projecte que arriba de la mà de La Salle Campus Barcelona i de FabLab Barcelona.

Es tracta d’un laboratori creatiu que afavoreix un entorn maker en un centre educatiu, a partir d’experiències d’aprenentatge actiu amb el disseny, la fabricació, el codi i la robòtica per a la comunitat. En aquest sentit, tal com destaca el Director de La Salle Congrés, Pere Vivancos, el principal objectiu d’aquest projecte és “fer accessible la tecnologia a tots els alumnes. No només els que estudien el Batxillerat Tecnològic. Volem que tots els alumnes del centre puguin fer servir el FabLab per a treballar amb el seu Treball de Recerca o qualsevol altre projecte”.

El FabLab La Salle però, va molt més enllà, i és que tot i que tot just acaba d’arrencar el projecte, Vivancos destaca que “amb el FabLab volem trencar els murs de l’escola”. És a dir, que els alumnes, a través dels seus projectes puguin fer coses per a les entitats del barri i les famílies, per exemple. Una manera també de generar sinergies amb el teixit associatiu del barri.

Aquest és el primer FabLab La Salle, tot i que des de Congrés ja s’ha ofert a La Salle Gràcia i La Salle Barceloneta formar-ne part i treballar així en xarxa.

El FabLab tindrà lloc a l’antic laboratori d’electrònica del centre i comptarà amb tot el material tecnològic necessari. Serà després de Setmana Santa quan el professorat del centre començarà a rebre la formació adient, per tal que el curs vinent el projecte sigui una realitat per als alumnes.

Imatge de l’espai on s’ubicarà el FabLab