La Salle Santa Coloma rep un reconeixement pel seu projecte Faif-APS que desenvolupa amb Galetes Trias a favor dels malalts de càncer

  • 21 de març de 2024

La Salle Santa Coloma de Farners va rebre el passat divendres 15 de març al Sopar dels Miralls, un reconeixement per part d’IdibGi pel projecte de Faig-APS que col·labora amb Galetes Trias

Cada d’any La Salle SCF té la gran oportunitat de col·laborar amb Galetes Trias, de la mà de Maria Trias, per dur a terme el projecte d’Aprenentatge Servei de 4t d’ESO on un grup d’alumnes viu una experiència increïble en l’àmbit personal que va molt més enllà de les aules.
Des de fa sis anys, els alumnes de l’escola dissenyen el logo d’una tirada de 10.000 caixes solidàries de Galetes Trias, que dona 2.000 euros al projecte del Doctor Jordi Frigola i en fan la publicitat.

Cal destacar també, la gran predisposició del Doctor Jordi Frigola que cada any explica a l’alumnat el seu projecte d’investigació i el punt en què es troba, trencant els supòsits de què és el camp de la investigació i la figura de l’investigador i traslladant missatges com la importància de l’aprenentatge per assaig i error.

No ens podem oblidar de la Vanessa Nueda que, amb la seva experiència personal d’haver superat un càncer, ens aporta la consciència que cal contribuir en tot el que es pugui al món de la investigació per poder guanyar la batalla a la malaltia, però també que cal vetllar per acompanyar als malalts i facilitar la seva estada a l’hospital invertint en recursos.

És una experiència educativa tenyida de solidaritat, de significat real i, sobretot, de col·laboració per fer el món una mica millor, recaptant fons per investigar com combatre el càncer de manera menys agressiva que amb la quimioteràpia o la radioteràpia, i així millorar la qualitat de vida dels malalts.

El que diferencia i dona valor a aquest projecte és que els alumnes poden tenir iniciativa, poden ser creatius, poden proposar, i veuen que les seves opcions es tenen en compte i que són vàlides.