L’Ajuntament de Figueres rep la visita d’un grup d’alumnes ecologistes de La Salle

  • 16 de desembre de 2019

La regidora de Sostenibilitat de Figueres, Ester Marcos, rebia, el passat 1 de desembre, el grup d’alumnes de 4t d’ESO de La Salle Figueres, GL Students.

Una trobada en què els joves estudiants van poder conèixer què fa la ciutat de Figueres en temes de sostenibilitat. Els van ensenyar l’edifici municipal amb plaques solars i van intercanviar idees i propostes amb l’objectiu de seguir treballant plegats per millorar la ciutat.

Green Life Students (GL Students) són un grup d’alumnes de secundària sensibilitzats amb els problemes que està patint el medi ambient, i tenen per objectiu principal treballar per fer possible un canvi mediambiental immediat per poder gaudir d’un futur digne.

El grup es va crear el 30 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial pel Canvi Climàtic. Enguany, hi havia convocada una manifestació estudiantil, però per motius personals els membres de GL Stuedents no hi van poder assistir.

GL Students ja ha començat a treballar al centre, col·laborant amb l’educació mediambiental dins el projecte Escola Verda que desenvolupa La Salle Figueres.

En aquest sentit, els joves han anat a parlar amb els companys més petits i explicar-los què està passant al nostre planeta i demanar-los la seva col·laboració. Seguit d’això, cada divendres els hi han anat proposant un petit repte, fàcil de dur a terme amb els que els donen a conèixer quins són els bons hàbits ambientals. Alguns dels reptes han estat: portar fruita a classe per després poder fer compostatge, substituir alumini per carmanyola, mantenir el patí net, dutxes de menys de 3 minuts, entre altres que estean preparant.

A part dels reptes setmanals, han començat la gran iniciativa de dur a terme compostatge a l’escola. Diàriament recullen els residus orgànics de l’hora d’esbarjo i del dinar escolar, i els buiden en uns contenidors de matèria orgànica amb l’objectiu de fer adobament per les plantes que hi ha al centre. Tal com diu el director del centre, Juanjo Rodríguez, “han aconseguit fer realitat més propòsits en un mes que en molts anys”.

A partir d’aquí, volen començar a donar-se a conèixer a escala de ciutat. El seu principal objectiu és que la gent de Figueres prengui consciència del futur que ens espera si ningú actua.

S’han estat formant gràcies a Xavier Vizcaino del grup Iaeden, que els va explicar com s’organitza l’entitat i quins són els seus objectius com a col·lectiu; els va aconsellar com ser un bon ecologista i de tot el que cal tenir en compte.

Imatges de la visita dels GL Students amb la regidora.