Lídia Jiménez: “El canvi ens ofereix una oportunitat de millora en molts aspectes”

  • 30 d'octubre de 2020
Lídia Jiménez a La Salle Cassà

Parlem amb Lídia Jiménez, Tutora de 1r d’ESO i Coordinadora de Pastoral a La Salle Cassà. La Lídia porta 13 anys a La Salle.

Què tal, com ha anat l’inici de curs?

Hem començat amb una certa incertesa, des del juny que l’Equip Directiu vam estar treballant el protocol d’obertura de l’escola, volíem assegurar-nos un bon inici de curs i que l’Equip Docent i famílies se sentissin segurs a l’escola. I així ha estat gràcies a la dedicació de tota la comunitat educativa. Teníem ganes de començar aquest curs per rebre els nostres alumnes; per a nosaltres ha estat una novetat treballar amb ells de forma telemàtica. Volem treballar a les aules amb el nostre alumnat per acompanyar-los en el seu creixement acadèmic i personal.

Com afronteu aquest curs des del centre? És el més difícil des que treballes?

Cada curs hi ha nous objectius, alguns d’ells poden ser més difícils que d’altres, però cal desenvolupar-los amb il·lusió i treball. Aquest curs, sí, és especial perquè mai havíem passat per una pandèmia. Tanmateix, ens hem demostrat que a vegades el canvi ens ofereix una oportunitat de millora en molts aspectes.

Com creus que ho porta l’alumnat?

Ens han sorprès molt gratament, han estat els primers que s’han adaptat a aquesta situació. Els nostres alumnes s’han hagut d’adaptar a una nova realitat que han acceptat molt bé, des dels més petits fins als més grans de l’escola, són un exemple a seguir. Han entès molt bé les mesures restrictives que hem hagut de prendre per a garantir la salut de tothom.

Què és per a tu La Salle?

La Salle és molt més que un centre educatiu, és un lloc on pots créixer com a persona perquè es treballen molts valors i una educació emocional que ens ajuden a complementar l’educació integral de l’alumne.

Aquest any la nostra escola fa 140 anys, són molts anys! Conèixer la nostra història no només és important per entendre d’on venim, quina és la nostra herència cultural, sinó també per saber quin és el nostre present, la nostra evolució i mirar més enllà per encarar el nostre futur amb nous projectes plens d’il·lusió i reptes.