Maria Mestres: “Amb l’NCA els alumnes aprenen d’una manera diferent i alhora més intuïtiva i cooperativa”

  • 29 d'octubre de 2021

Parlem amb la Maria Mestres Vila, tutora de Cicle Inicial i mestra especialista de música de Cicle Superior a La Salle La Seu d’Urgell.

Hola, què tal, com estàs?
Bé i tu?


Molt bé, també. Gràcies. Ets mestra de Primària. Aquest any ha arribat a les aules de La Salle l’NCA, quina està sent la teva experiència?
Està sent una experiència molt enriquidora, perquè a nivell professional estic davant d’un repte. La nova metodologia d’ensenyament-aprenentatge, com tots els canvis necessita d’un temps per poder adaptar-te, però no deixa de ser un repte com a professional de l’educació i això sempre és motivador perquè t’ajuda a créixer en tots els aspectes.

I als alumnes, com els veus respecte al canvi metodològic?
Els alumnes estan motivats perquè per ells també és una nova manera d’aprenentatge on veuen una altra manera de treballar a l’escola que no havien experimentat abans. El nou canvi metodològic els permet aprendre d’una manera diferent i alhora més intuïtiva i cooperativa, és a dir, se n’adonen ells sols dels seus propis errors i també aprenen a través d’experimentar amb els diferents materials. Aquesta metodologia d’ensenyament-aprenentatge els permetrà ser més autònoms en un futur i tenir habilitats per poder afrontar les noves oportunitats que tinguin en un futur. 

Què és el que més t’agrada de l’alumnat de Primària?
Que són molt autònoms i expressen el que pensen.

Quin és el teu balanç al llarg d’aquests 9 anys a La Salle?
El que més m’agrada dels alumnes de primària és que tenen autonomia però no deixen de ser nens i per tant tenen encara tenen la innocència dels infants que potser en etapes posteriors no hi és, una altra cosa que m’agrada és la seva sinceritat per expressar el que senten en tot moment. 


Respon en format breu:
Un llibre: Ànima de tramuntana- Núria d’Esponellà
Una pel·lícula: Supernova
Una ciutat: Girona
Un poble: Torroella de Montgrí
Un plat o aliment? Amanida completa
Què és el que més t’agrada fer en el teu temps lliure: gaudir de la natura (mar i muntanya)