Marta Bella i Gemma Purtí: “Volem ser un centre de referència en modalitat online del país”

  • 1 de febrer de 2021
Marta Bella i Gemma Purtí treballant a La Salle Gràcia

Parlem amb Marta Bella i Gemma Purtí, Coordinadores de La Salle FPOnline. La Gemma fa 11 anys que forma part de La Salle i la Marta en porta 8 com a docent i 10 com alumna. Totes dues treballen des de La Salle Gràcia.

Hola Marta i Gemma, què tal com esteu?
Bé, molt bé, tot i l’època per la qual estem passant. Treballant a fons i amb il·lusió per tal de tirar endavant el projecte de la SalleFPOnline.

Recentment heu passat a encarregar-vos dels Cicles Formatius online que ofereix La Salle. Com encareu aquest nou càrrec?
Animades, el semestre que estem acabant ha estat positiu i amb bon feedback per part de l’alumnat que estudia amb nosaltres.

Quin o quins són els principals objectius que us fixeu?
Ser un centre de referència en modalitat online del país, aconseguint el màxim nombre d’alumnes amb accés al mercat laboral. És per això que la preparació dels materials i l’enfocament de les classes està dirigit a reduir el ‘gap’ que actualment hi ha entre el món acadèmic i el d’empresa.

Quines diferencies trobeu entre la docència tradicional i l’online?
L’ensenyament Online permet a l’alumne aprendre al seu ritme, amb el seu propi horari. Li facilita compaginar els estudis amb activitats laborals i fins i tot contribueix a la conciliació amb la vida familiar.
És important la diferència entre tenir un alumne a l’aula o tenir-lo davant d’un ordinador. Per això, el projecte treballa per acostar el professor i l’alumne no només a través de fòrums col·laboratius on es genera debat, es plantegen diferents qüestions i els alumnes s’ajuden entre ells, sinó també a través de classes en directe, per videoconferència, on resoldre dubtes i aprofundir en les parts dels temaris que els presenten major dificultat. Aquest objectiu només es pot aconseguir amb un bon equip docent.

Creieu que la situació en què vivim actualment potencia aquests tipus d’estudis?
Els estudis online mostren un creixement important els darrers anys a causa dels canvis tecnològics i les noves metodologies de treball. Amb la Covid19 ofereixen la possibilitat d’estudiar a persones que presencialment no s’ho podrien plantejar.
Està clar que la pandèmia ens deixarà un món més online, però no només és la Covid19, estem en una època en què cada vegada disposem de menys temps i rebem més inputs informatius. Els estudis online ofereixen la possibilitat d’optimitzar costos i temps evitant desplaçaments, i amb la metodologia de Khan Academy que ofereix la Salle FPOnline, basada en microcàpsules de vídeo, els estudiants poden optimitzar l’aprenentatge i aprofitar tots els moments disponibles.