Prieto: “Una cosa molt bona que han fet els professors, és que s’han ocupat personalment de trucar a cada família”

  • 28 de maig de 2020

Parlem amb Lídia Prieto, presidenta de l’AMPA de La Salle Comtal.

Primer de tot, com estàs?
Bé, suposo que com tots, una mica saturada d’aquesta situació i amb ganes de tornar a la rutina. Però aguantant, pel bé de tots.

Quina tasca esteu fent des de l’AMPA del centre en aquesta situació?
Sobretot estem fent de suport a les famílies i a l’escola. Estem a disposició de les famílies per a qualsevol dubte que tinguin i també de l’escola per transmetre informació. Tot i que ja teníem un grup de e-mail, hem creat un grup de whatsapp pel tema rapidesa. En el grup estem alguns membres de la Junta de l’AMPA i tots els delegats de les classes. Aquests delegats fan de pont entre les famílies de la seva classe i l’AMPA. Vehiculen els dubtes o inquietuds. En aquests temps fer el grup de whatsapp ha anat molt bé per transmetre informacions de l’escola. Tot i que l’escola ja ho fa, el whatsapp és gairebé instantani per a molts pares o mares i així tenen la informació a temps real i a punt per comunicar-la a les famílies de la seva classe. Si aquesta informació o d’altres crea dubtes, de seguida ens ho fan saber i nosaltres prèvia consulta a la Direcció de l’escola, donem resposta. Ha funcionat molt bé i en tenir aquesta comunicació fluida, hi ha hagut molta tranquil·litat per la majoria de famílies.

Esteu en un centre on problemes com l’escletxa digital, la necessitat de beques menjador i la gran tasca integradora que desenvolupen els centres són una realitat. Com a AMPA heu fet algun seguiment o heu col·laborat amb el centre?

L’escola és plenament conscient de les famílies que necessiten ajuda i fan el que poden per ajudar-les. Estan en constant contacte amb serveis socials i Consorci d’Educació i aconsegueixen tot el que poden. També quan des de l’AMPA rebem algun oferiment de material, de seguida diem que sí. Tota ajuda és poca.

La Salle Comtal ha fet repartiment de les targetes a les famílies beneficiàries de beques menjador. Ha repartit el material escolar i tauletes que el Consorci ha donat per alumnes amb necessitats.

Respecte a les quotes que les famílies paguem al centre s’ha fet una baixada molt important per aquests mesos i l’AMPA s’ha volgut sumar a aquesta ajuda no cobrant la quota dels mesos d’abril i maig.

La Junta de l’AMPA sap que quan canviem de Fase haurem de fer una bona campanya juntament amb l’escola per ajudar aquestes famílies necessitades de la nostra escola i estem desitjant que la desescalada ens permeti fer-ho.


Com valoreu la resposta que ha donat el centre a la situació? (Acadèmicament i emocionalment)
Tot i que al principi a totes les escoles els va costar adequar-se a la realitat actual, passats uns dies l’educació virtual va anar agafant forma. Primer van ser únicament deures virtuals, després xats i per últim videoconferències. Ja portem força dies així i està funcionant molt bé.

També s’han habilitat els llibres digitals i la programació de les snappets per tenir tots els llibres on-line.

Una cosa molt bona que han fet els professors, és que s’han ocupat personalment de trucar a cada família i veure com es troben i quines són les seves necessitats per adequar les tasques als nens o nens.

Emocionalment cada setmana ens recorden que a la Sallenet hi ha un apartat de “Gestió emocional” amb consells psicològics, pel dol, orientacions i recomanacions per portar el confinament el millor possible.

També m’agradaria dir que des de l’AMPA fem una petita revista virtual cada mes, que es diu AMPINFO, i que està feta amb positivitat i ganes d’ajudar. També hi ha consells i recordatoris de les activitats virtuals que fa l’escola. Animem a fer seguiment de tot el que se’ns proposa des de La Salle per estar sempre en contacte i no perdre el fil de l’educació i les amistats.

Diuen que de tot se n’aprèn alguna cosa, que creus que has après tu d’aquesta situació?
El primer de tot és a valorar el que tenim. No podem donar per segura la nostra manera de viure perquè pot desaparèixer ràpidament com va passar el 13 de març. Si hem de treure una cosa bona és que hem gaudit moltíssim de la nostra família, que amb la rutina normal no ho podem fer.

Un altre aspecte bo és que La Salle Comtal és una bona escola que ha estat a l’altura de les circumstàncies i ha fet que els alumnes no perdessin el ritme d’estudi ni el contacte.

Ara hem de tirar endavant amb el que vindrà, que no serà fàcil. Hem d’ajudar-nos molt tots perquè hi haurà persones que ho passaran molt malament i si tots posem una mica de la nostra part, la càrrega serà més lleugera per a tots plegats.