Reunió de la IALU Regió Europa i Àfrica Francòfona a Lyon

  • 4 de març de 2019

Aquesta setmana ha tingut lloc a Lyon una reunió de la Regió Europa i Àfrica Francòfona de la IALU (International Association of Lasallian Universities), que inclou els centres universitaris de La Salle d’Espanya, França, Andorra i Costa d’Ivori.

Josep M. Santos, director general de La Salle Campus Barcelona, va ser nomenat el passat mes de juliol Director d’aquesta regió entrant així a formar part del Board Internacional de la IALU. A la reunió hi van assistir representants de l’ECAM Lyon (França), ESAIP Angers (França), Institut Polytechnique LaSalle Beauvais (França), La Salle Campus Madrid (Espanya), UOLS – LaSalle Open University (Andorra) i La Salle Campus Barcelona-URL (Espanya).

Entre els temes tractats, en primer lloc es va presentar el canvi d’imatge de l’ECAM Lyon, que acollia la reunió, i ara es passa a dir ECAM La Salle. Tots els assistents van repassar com s’ha desenvolupat l’inici de curs, així com nous projectes i altres fets rellevants dels seus respectius centres. Des de La Salle Campus Barcelona es va explicar que durant aquest curs finalitzaran les obres d’adequació de l’espai que acollirà a partir de setembre de 2019 l’Internet of Things Institute of Catalonia (IoTICAT), un projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER).
A la reunió es va començar a treballar en l’organització de la propera trobada de la IALU a Europa prevista pel 2021, i els últims detalls del Congrés d’Educació Lasal·liana que se celebrarà al mes de març a Mèxic. A més, els participants van coordinar la posada en marxa del projecte LS Talks, una sèrie d’entrevistes a experts realitzades pels centres de tot el món de La Salle sota una mateixa temàtica.

L’objectiu de la reunió era posar en comú iniciatives de diferents centres que es poden fer extensibles a d’altres –com el treball en l’àmbit de la recerca i la possibilitat de col·laborar en projectes conjunts–, així com avançar en projectes comuns com és el cas d’una nova web de La
Salle Universities i el concurs internacional LSDreams, tots dos liderats des de Barcelona. Sobre el LSDreams, destacar que en aquests moments està en fase de recepció dels projectes i enguany ha comptat amb noves categories com la col·laborativa entre alumnes de diferents centres. Els premis s’entregaran el proper 26 d’abril.

En l’àmbit internacional, es vol potenciar especialment la mobilitat, tant d’alumnes com de professorat i staff, per augmentar el coneixement comú entre tota la Xarxa i obrir la porta a més col·laboracions. Destacar que aquest any La Salle celebra el tricentenari de la mort del seu fundador Sant Joan Baptista de la Salle. En aquest sentit, els centres assistents van compartir els actes commemoratius previstos que tindran com a data clau el 14 de maig, dia que la xarxa lasal·liana celebrarà un acte públic.