Situació de La Salle Campus Barcelona en el context d’alerta sanitària per COVID-19

  • 31 de març de 2020

El desenvolupament de l’alerta sanitària pel brot epidèmic COVID-19 (SARS-CoV-2) ha tingut un efecte directe i un impacte notable en l’activitat habitual de La Salle Campus Barcelona – URL.

Si bé fins a aquest moment, no s’ha detectat cap cas de contagi per aquest virus en cap membre de la comunitat universitària, des del primer moment i de manera preventiva, s’han pres mesures per evitar la propagació d’aquest brot tant a nivell de Campus com per no afavorir l’avançament d’aquest a la nostra societat.

El dia 2 de març el Director General va nomenar un Comitè de Seguiment, amb l’encàrrec de coordinar les decisions i centralitzar la informació derivada d’aquesta alerta sanitària. Aquest Comitè es manté en tot moment en contacte i coordinació amb els organismes públics competents i ha estat el responsable, juntament amb la Direcció General, de decretar mesures necessàries, proporcionades i adaptades a cada situació, actuant en base als principis de proporcionalitat, prudència i màxim respecte a les persones.

En aquest sentit, s’ha mantingut una comunicació directa, efectiva i transparent amb tots els membres de la comunitat universitària; alumnes i les seves famílies (nacionals i internacionals), professorat, personal d’administració i serveis, Patronat, empreses, emprenedors. S’ha facilitat una pàgina al web institucional per mantenir i centralitzar tota la informació, així com un correu electrònic i un canal de Telegram, assegurant així una atenció personalitzada i constant.

La cancel·lació de l’activitat lectiva presencial ha suposat un gran repte per la institució. En una situació d’una complexitat extraordinària, els membres de la comunitat universitària han respost amb esforç, solidaritat, dedicació i esperit de servei. Des de dilluns 16 de març tota l’activitat docent presencial ha passat a impartir-se en modalitat virtual, metodologia que es mantindrà, al menys, durant les dues properes setmanes. Avui, amb la immensa majoria del personal treballant en remot i amb els edificis del Campus tancats, és possible afirmar que aquest desplegament ha estat un èxit i que, fent més presents que mai els valors lasal·lians que ens defineixen, La Salle – URL ha aconseguit seguir endavant amb la seva missió, portant l’educació a casa dels alumnes.

Seguim doncs, fent comunitat, estudiant i treballant per portar endavant els nostres projectes personals i educatius. A La Salle sempre s’ha format en valors. En aquests moments, més que mai, estem segurs que la fraternitat lasal·liana ens permetrà superar, de manera responsable i solidària, la complexa situació actual. 

Malgrat que son moments difícils, som optimistes en la capacitat de tota la comunitat de La Salle. Sabem, n’estem segurs, que en sortirem reforçats, inclús en aquestes circumstàncies. Tenim molta feina per fer, però estem convençuts de que la sabrem fer molt bé.

Per acabar, volem expressar-vos els millors desitjos per a vosaltres i les vostres famílies. Així mateix, volem agrair les expressions de recolzament que ens han arribat aquests dies, de la nostra comunitat i de tot arreu.