Tres exalumnes de La Salle reconegudes pels seus Treballs de Recerca

  • 30 d'octubre de 2020

L’exalumna de La Salle Tarragona Patricia Jiménez-Castillejo ha guanyat el Premi Maria Josepa Massanés del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV) pel seu Treball de Recerca: “El despoblament rural: una realitat ignorada. Els casos de Caseres i Vilalba dels Arcs (Terra Alta)”, dirigit per la professora Mª Teresa Segura.

El treball es basa en l’estudi de l’actual situació d’èxode rural que estan patint els petits municipis de la comarca catalana de la Terra Alta. S’han realitzat entrevistes als habitants de Caseres i Vilalba dels Arcs i els seus respectius alcaldes, estudiant les causes i conseqüències d’aquest fenomen territorial, i proposant mesures per a revertir la situació.

Amb aquest premi, la Patricia tindrà la matrícula del primer curs de Dret a la URV que acaba de començar, gratuïta.

D’altra banda, dues exalumnes de La Salle Reus també han estat reconegudes pels seus treballs.

Abril Parra Molins ha guanyat el premi Rodrigo Miralles del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili – URV. Li han atorgat el premi per ‘Vuit dècades a 1600 km. Mauthausen, esclaus del feixisme’, tutoritzat pel professor Josep M. Morelló.

D’altra banda, el Treball de Recerca titulat ‘Un dia qualsevol, una obra de teatre sobre situacions masclistes del dia a dia’ d’Etna Font Canyella, tutoritzat per la professora Olga Cubells, ha quedat com a primera reserva del premi Maria Helena Maseras.