Trobada virtual de tancament dels APS treballats amb Proide

  • 28 de maig de 2020


El dia 26 de maig es va fer el tancament dels APS treballats amb Proide durant aquest curs. A causa de la situació actual la sessió es va fer per videoconferència. L’Aprenentatge i Servei es treballa dins el PROJECTE FAIG a 4t d’ESO. Hi van participar uns 20 assistents entre professors i alumnes de les escoles: La Salle Manresa, La Salle Tarragona, La Salle Bonanova i La Salle Manlleu.

Els APS treballats amb Proide aquest curs són:
L’APS Ambaixadors d’un país: té com a objectiu que l’alumnat conegui la realitat social d’un dels països que recolza Proide, comprendre la seva problemàtica i traslladar després aquest coneixement a la comunitat educativa per sensibilitzar amb activitats, materials i propostes que promoguin un canvi en la nostra societat i ajudar així algunes de les poblacions d’aquests països a través de diferents projectes

L’APS Altaveus: té com a objectiu que l’alumnat treballi la desigualtat de gènere, un dels temes de la campanya de Proide “Ara i sempre, protagonistes del canvi”. Han d’analitzar la situació al seu entorn i elaborar algun material per a sensibilitzar a la comunitat educativa i a la societat en general sobre aquesta problemàtica global i del context on viuen.

A la trobada hi van participar un equip d’alumnes de 4t d’ESO de LS Manresa i dos de LS Tarragona. Ens van explicar la feina feta i les activitats que tenien previst desenvolupar dels APS treballats i que en molts casos han quedat interromputs pel confinament i no s’han pogut portar a la pràctica. També van valorar tot el que havien après i el que s’emportaven, personalment, del treball realitzat i dels valors viscuts en aquests APS al llarg d’aquest curs.

Ha estat una trobada molt enriquidora per a tots els participants. Amb les aportacions d’alumnes i professors s’ha posat en evidència com els equips han posat en pràctica el lema de Proide: “Molta gent petita, fent coses petites, en llocs petits… poden canviar el món”.
Totes les propostes i el material generat per aquests equips en els APS es compartirà a la pàgina web de PROIDE per tal de fer-ne difusió i compartir totes aquestes propostes perquè es puguin convertir en projectes i portar-los a la pràctica el curs vinent.