Una alumna del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer guanya els Premis AMA

  • 12 de juny de 2019

L’alumna de 4t d’ESO del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer Eulàlia Canals ha estat la guanyadora de la primera convocatòria dels Premis Literari AMA en la categoria de participants de tercer i quart d’ESO. A banda d’ella, també han estat reconegudes les alumnes de l’escola Aroa Zaratán (1r d’ESO), Abril Cerrato (3r d’ESO), Ariadna Garriga (3r ESO), Marina Pujol (3r ESO) i Maria Carbó (4t d’ESO) que han resultat finalistes.

L’acte de lliurament de la primera edició del Premi Literari AMA va tenir lloc el passat dissabte 8 de juny a la Fira Centre Comercial de Reus, que col·labora amb l’esdeveniment solidari esponsoritzant el mateix.

Gairebé un centenar d’alumnes dels diferents cicles d’ESO de Catalunya han pres part a la primera edició del Premi Literari AMA que ha convocat l’associació tarragonina Etcètera.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és fonamentar entre la població més jove, especialment els infants i adolescents, els valors de desenvolupament humà. En aquesta primera edició s’ha escollit el tema de l’amistat com a tema central de les narracions que havien de tenir una extensió d’entre dos i sis pàgines escrites en català o castellà. Finalment es van rebre poc més de cinquanta treballs en la modalitat de 1r i 2n d’ESO i una quarantena en el cas de 3r i 4t d’ESO. Els participants eren principalment de la província però també s’ha comptat amb alumnes provinents d’altres ciutats catalanes que no han volgut perdre’s l’oportunitat de participar en el concurs.

El premi ha estat la publicació del llibre amb les obres guanyadores i finalistes de cada

categoria i, en el cas dels guanyadors de les dues categories, un val de compra de 150 euros a les botigues de La Fira Centre Comercial.

El certamen convocat per l’associació tarragonina Etcètera, té el suport de les associacions italianes Il Sorriso di Filippo i Movimento Culturale Spiragli. Les tres entitats impulsenconjuntament el Projecte Amatrice de suport a les víctimes del terratrèmol que l’agost de 2016 va destruir completament aquest municipi de muntanya situat al nord de Roma.