Una estudiant de la Salle-URL premiada en la 2a edició dels Premis Wonnow

  • 29 de novembre de 2019

Carlota Parés, estudiant del doble grau en Enginyeria Informàtica i Eginyeria Telemàtica de La Salle-URL, ha aconseguit un premi  en la 2a edició dels Premis Woonnow. Parés ha rebut un premi especial valorat en 10.000 euros, per tenir el millor expedient acadèmic. A més, tindrà accés a una beca remunerada per a treballar en CaixaBank i es beneficiarà d’un programa de mentoring impartit per Microsoft España, juntament amb altres nou estudiants guardonades.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, i la presidenta de Microsoft España, Pilar López, lliuraven el passat mes de novembre els Premis WONNOW a les millors alumnes de graus STEM-Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques- d’universitats espanyoles. Amb aquesta iniciativa, totes dues entitats premien, per segon any consecutiu, l’excel·lència femenina en graus universitaris tècnics, fomenten la diversitat i contribueixen a reduir la bretxa de gènere en aquests sectors, on la presència de la dona continua sent reduïda.

APOSTANT PER LES DONES ENGINYERES

A Espanya es crearan més d’un milió d’ocupacions amb habilitats STEM en els pròxims quatre anys, però una de cada quatre empreses té dificultats per a trobar candidats adequats i, sobretot, per a poder seleccionar dones per a llocs relacionats amb aquests sectors, segons l’Associació Espanyola per a la Digitalització, Digitals. Segons l’estudi “Les dones en l’era digital” realitzat per la Comissió Europea de 2018 assenyala que només un 34% de dones són titulades en STEM i representen un 17% dels professionals especialistes en el sector tecnològic. Iniciatives com els Premis WONNOW, impulsades per CaixaBank i Microsoft, busquen millorar aquesta situació.

Gortázar ha destacat el treball i esforç de totes les participants, que han estudiat amb resultats brillants un complicat grau STEM. A més, el delegat de CaixaBank ha volgut felicitar les premiades, reconeixent la seva implicació i la important labor que exerceixen en la societat. “Amb els Premis WONNOW volem donar suport al desenvolupament femení en professions clau i posar en valor l’esforç i el compromís de dones com vosaltres que aposten per aquests estudis”. Gortázar ha aprofitat l’ocasió per a animar a les alumnes a continuar trencant motlles i mites, demostrant que les dones també poden ser brillants, científiques, tecnòlogues, enginyeres i matemàtiques.