Recordant el Germà Guillermo

  • 7 d'octubre de 2021

Recordant el Germà Guillermo

  • 7 d’octubre de 2021

Recordant el Germà Guillermo

  • 7 d’octubre de 2021

Recordant el Germà Guillermo

  • 7 d’octubre de 2021

Imatge de Germà Guillermo

Aquest cap de setmana passat ens deixava el Germà Guillermo, a l’edat de 100 anys. Nascut el 12 de març de 1921 a Los Barrios de Nistoso, Villagatón, León, Laurentino Fernández, nom de naixement, va saber de ben jove que volia ser mestre i que volia ser com els Germans de La Salle, que havia conegut a Astorga.

Després d’anys de formació, el 16 de gener del 1940, el Germà Guillermo va començar la seva trajectòria com a docent a La Salle La Seu d’Urgell. Després el seguirien més de 30 anys a La Salle Girona i tornaria a La Seu d’Urgell 10 anys. Els últims 30 anys, el Germà Guillermo ha estat a La Salle Santa Coloma de Farners.

Només la pandèmia de la Covid-19 va allunyar al Germà Guillermo de l’alumnat i del professorat. Aquest curs, però, amb la pandèmia més controlada, tornava a estar a la porta del centre cada dia.

A la seva passió per la docència cal sumar-hi la música i el futbol. Dos àmbits què el Germà va fer créixer en els tres centres en els quals va estar amb Sons del Cadí, Sons de Farners i el futbol base de La Salle Girona.

Recentment, amb motiu del centenari del seu naixement, el Diari de Girona li feia aquesta entrevista repassant tota la seva vida. Podeu llegir-la sencera aquí.

A més, en el PAX- 257 entre les pàgines 82 i 94 trobareu diversos escrits adreçats al Germà Guillermo.

Descansa en Pau Germà,