Sergi Rimbau: (sobre NCA) “Els alumnes estan motivats al llarg dels diferents projectes i es veu una evolució positiva en els seus aprenentatges”

  • 28 d'octubre de 2022

Parlem amb Sergi Rimbau, tutor de 3r de Primària i Referent de comunicació de La Salle Santa Coloma.

Hola, què tal? Com estàs?

Hola bon dia Mireia. Content de poder conversar una estoneta amb tu la veritat!

Ets professor de 3r, explica’ns quines assignatures fas?

Exacte, soc tutor de 3r a l’escola de La Salle Santa Coloma i faig la majoria d’assignatures amb els meus alumnes (Català, Castellà, Matemàtiques, Medi, Lectura Eficaç, Religió, etc.). Això em permet veure l’evolució que duen a terme en les diferents àrees i poder-los fer un bon seguiment.

Per a ells, penso que els va bé tenir un referent que estigui al seu costat bona part del dia, ja que deixant de banda el tema acadèmic, es pot treballar més a fons la part emocional, gestionar els conflictes que puguin sorgir al llarg del dia i el contacte amb les famílies és més intens.

Hi ha moments on entren a la classe els especialistes de les diferents àrees com podria ser l’Anglès, l’Educació Física o la Música. Aquests especialistes treballen conjuntament amb mi i em passen tota aquella informació que hagi pogut succeir a l’aula.

Com valores l’arribada de l’NCA a les aules?

El fet d’estar a 3r de primària i portar un any de rodatge amb el nou projecte NCA penso que ha estat molt positiu per poder ajudar als companys i companyes que els hi ha vingut de nou (4t, 5è i 6è). Penso que és un gran canvi respecte al que portàvem fent fins ara. És una bona metodologia, innovadora i els coneixements estan molt definits. Això facilita la presentació dels conceptes i l’adquisició per part de l’alumnat. Pel que he pogut viure jo en primera persona, els alumnes estan motivats al llarg dels diferents projectes i es veu una evolució positiva en els seus aprenentatges. Com tot canvi que pot succeir, penso que hem d’esperar uns anys a veure els resultats. Quan parlem d’educació, els canvis són positius, però els resultats els veurem d’aquí a uns anys.

Aquest any, a més, has començat a ser el referent de comunicació del centre. Explica’ns, com et sents en aquest àmbit? I quins reptes et marques?

La veritat és que quan la direcció de l’escola va comptar amb mi per aquest càrrec vaig pensar que potser no seria capaç. Em feia molt respecte liderar un projecte com aquest amb les responsabilitats que comportava.

Però al final vaig arribar a la conclusió que si van comptar amb mi per fer-ho, és que algun tret diferencial em van veure. Per tant, vaig agafar el telèfon i els hi vaig dir que acceptava el càrrec.

Al llarg d’aquests dos mesos aproximadament al capdavant del càrrec, l’ajuda dels companys i companyes ha estat clau per poder avançar i canviar una mica la imatge de l’escola a través de les xarxes socials. En un món tan canviant com el nostre on les xarxes socials estan a un “click” de qualsevol persona, es valora molt positivament el fet de tenir l’escola connectada al servei de les famílies i els alumnes.

Un dels aspectes que em motiva més a l’hora de dur a terme aquesta tasca és que estic treballant amb el bé més preuat de les famílies, els seus fills i les seves filles. I la confiança que et transmeten, et dona la llibertat de poder treballar conjuntament amb tot l’alumnat i interactuar amb les famílies a través de les xarxes socials.

Personalment, m’he marcat el repte de plasmar a les diferents xarxes socials de l’escola tot allò que sé fer amb l’objectiu d’apropar la realitat de l’escola a les famílies del nostre centre. Penso que de mica en mica l’objectiu es va assolint, però com ja he comentat anteriorment, el fet de viure en un món que està en constant moviment, ens hem d’adaptar a les necessitats que tenim.

A nivell d’escola l’objectiu és molt clar; intentar ensenyar al món, totes aquelles estratègies i metodologies que duem a terme amb l’objectiu d’obrir-nos a tothom que vulgui veure el que fem al nostre centre.

En clau personal:

Un poble: Sant Martí Vell

Una ciutat: Girona

Un llibre: Martes con mi viejo profesor – Mitch Albion

Una pel·lícula: Intocable

Un menjar: Els macarrons de la mare

En el meu temps lliure el que més m’agrada fer és: Correr, anar amb bicicleta i llegir.