Carles Palanca: “La predisposició i la germanor de tots ha estat tot un èxit”

  • 31 de maig de 2021

Parlem amb el Carles Palanca, responsable de manteniment i conserge de La Salle Sant Celoni

Hola, què tal? Com estàs?
Hola, molt bé la veritat. A gust, ben acompanyat i content de sentir-me estimat pels companys i les companyes i respectat per Direcció.

Aquest estiu farà 10 anys que sóc a l’escola i sembla que fa quatre dies! Per tant, vol dir que més a gust no he pogut estar.

En què consisteix la teva tasca al dia a dia?
La primera hora és una rutina (tot i que a vegades pot variar). Sóc el primer a entrar i obro cada matí  l’escola i els departaments corresponents. Depèn de l’estació de l’any comprovo tema calefaccions, temperatura d’aigües, test de clor, manteniment per no tenir legionel·losis en els tancs d’acumulació d’aigua calenta i al llarg del dia repassar tot allà on calgui un arranjament possible o immediat si està dins la meva cobertura. Altres temes com estar al dia i atent a les normatives i condicions de les instal·lacions per perill de foc, plagues i revisions diverses.

Al migdia, faig dues hores de consergeria: estic atent a les portes, entrades, sortides i telèfon.

Com s’ha viscut des del departament de manteniment i consergeria la crisi de la Covid-19? Han canviat les teves tasques? Posa’ns algun exemple.
No, més que canviar s’han afegit. Però va ser principalment a l’inici de la pandèmia: la posada en marxa i col·locació del material adequat per a les mesures determinades pels Departaments de salut i educació  (desinfectants, termòmetres, distàncies al terra…). De fet,  un cop tot instal·lat, poc enrenou més ha donat. La predisposició i la germanor de tots ha estat tot un èxit.

Explica’ns alguna anècdota que hagis viscut durant la teva trajectòria a La Salle Sant Celoni.
Més que una anècdota és una gran i bonica experiència. De fa uns anys cap aquí, coincidint amb l’ inici del projecte ESPAI a l’ ESO, on els alumnes d’aquesta classe fan pràctiques a diferents llocs i gremis del poble de Sant Celoni durant tres matins a la setmana, jo en tinc un o dos depenent de la ràtio de cada curs.

La satisfacció de compartir aquestes hores amb aquests alumnes a l’escola no deixa de ser una anècdota per a mi i una experiència meravellosa pel fet de sentir-me, amb la oportunitat que m’ha donat l’escola, el seu tutor de pràctiques de manteniment. Cada dia compartim feines i experiència i, alhora, ells em comparteixen les seves  idees i pensaments.

És evident que al donar certes responsabilitats i explicacions de manera de fer les diferents tasques, un se sent orgullós de veure que aquests alumnes venen contents cada dia i estan pendents de preguntar què toca fer.