Crònica IV AMEL. Dia 3. “El treball en equip és escoltat per tots els assembleistes”

  • 11 de gener de 2024

Comencem el 3r dia de l’Assemblea amb una bella oració animada pel sector Bilbao, en què ens conviden a “néixer de nou” des del cor on tenim els més vulnerables, els invisibles.

Avui tenim les presentacions de la feina dels grups d’ahir. Comença el 1r grup amb l’Horitzó: Cura de les persones, i tot seguit hi ha un temps d’aclariments i suggeriments. El grup 2: Garantir la sostenibilitat de la missió educativa lasal·liana i enfortir el seu projecte de missió, exposa igualment el seu treball i comença el diàleg de l’assemblea amb aclariments i propostes, després d’un petit descans, segueix exposant el grup 3 amb l’Horitzó: Presència Evangelitzadora de La Salle avui. Es percep la implicació de tots els assembleistes per la riquesa dels suggeriments i les aportacions als diferents grups. Es continua amb el grup 4 amb el seu Horitzó: El nostre compromís lasalià amb les necessitats i vulnerabilitats, realitzen les exposicions i s’obre un diàleg ampli per aportar nous suggeriments i concrecions.
Els grups 5 i 6 tanquen el matí d’aclariments i suggeriments, el grup 5 té per Horitzó: Obres lasal·lianes, espai de trobada i creixement per a famílies i antics alumnes i el grup 6: Les comunitats lasal·lianes, llevat per al futur de la Missió.

Reprenem la tarda amb la tradicional foto de grup i passem a l’aula per a la votació dels tres representants de l’Assemblea pel Consell de la MEL.

Després hem tornat a treballar a cadascun dels grups i a perfilar entre tots els horitzons, els objectius, les línies d’acció i algunes propostes. Una tarda de diàleg, de contrast i de sentir que caminem junts per anar conformant els nostres propòsits per a aquests anys vinents a la Missió, la Comunitat i la identitat lasal·liana.

Hem acabat la intensa jornada amb una Eucaristia, preparada pel Sector de Valladolid, i oficiada pel Sacerdot de Llíria que atén la casa. Ha estat una bella manera de culminar el dia compartint la Paraula, el Pa i el Vi, i donant gràcies al Senyor per la trobada i la fraternitat compartida.
Acabem aquesta crònica amb una petició de l’Oració de l’AMEL:

Ajuda’ns Senyor a acollir, cuidar i compartir la teva trucada.
Envia’ns el teu Esperit perquè sapiguem llegir els signes dels temps
descobrir els horitzons cap als quals vols conduir-nos,
valorar la nostra diversitat, respondre fidelment a la teva trucada
i enfortir-nos com a Família Lasal·liana al servei dels nens i dels joves.

Demà seguim…