La Salle Montcada i Reixac celebra la 6ª Mostra d’Entitats

  • 26 de novembre de 2018

La mostra, que ja és el sisè any que es realitza, s’emmarca dins del projecte Aprenentatge i Servei- Servei a la Comunitat que es porta a terme des del centre.

Des de fa sis cursos, els alumnes de 4t d’ESO de La Salle Montcada realitzen de gener a juny un voluntariat en col·laboració amb alguna entitat del municipi. Aquesta iniciativa, anomenada Aprenentatge i Servei- Servei a la comunitat, combina el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts i valors, integrant pedagogia i solidaritat en una proposta innovadora.

La Salle Montcada convida cada any, des que es realitza el projecte, diverses entitats de la ciutat per tal que els alumnes tinguin més eines a l’hora de triar en quin àmbit els agradaria col·laborar (gent gran, joventut, persones en risc d’exclusió social…) i ampliïn el seu coneixement del teixit associatiu montcadenc. Enguany, la mostra ha estat el 23 de novembre i ha comptat amb la presència de Montcada Centre Comerç, els Centres Oberts de Montcada (La Ribera i Can Sant Joan), Diables de Can Sant Joan, l’AMPA de La Salle Montcada, el Menjador Social El Caliu, la Fundació Catalònia (per a persones amb discapacitat intel·lectual), Contes d’en Sergi i Biblioteques de Montcada i Reixac. Totes elles han explicat qui són i què fan al teatre de l’escola a un auditori format per gairebé 90 alumnes. Tanmateix, aquestes no són les úniques entitats amb les quals els alumnes poden col·laborar. N’hi ha moltes més disposades a acollir els alumnes en el seu voluntariat, però que per diferents motius no han assistit a la mostra.

Per als nois i noies és una experiència enriquidora que els apropa a diverses realitats socials i a la feina que molts dels seus veïns realitzen de manera totalment altruista. També aprenen a organitzar els seu temps i a complir els compromisos adquirits amb les entitats. Els projectes de col·laboració els poden proposar les pròpies associacions segons les seves necessitats o, de vegades, són els alumnes que ofereixen alguna idea a l’entitat.

Des de La Salle Montcada estem oberts a col·laborar amb totes les entitats que estiguin interessades a participar en aquest projecte.

Source: La Salle Catalunya