La Salle Sant Celoni posa en marxa un programa d’Educació Emocional per a l’alumnat

  • 30 d'octubre de 2020

La Salle Sant Celoni ha posat en marxa el programa d’Educació Emocional per a l’alumnat. Sota el nom Empodera’t, el centre oferirà, al llarg del curs tres sessions per treballar des de diferents punts de vista les emocions.

Tal com afirmen des del centre “la nostra escola  ha vetllat sempre per una educació integral que engloba  tant el desenvolupament cognitiu com l’emocional, essent aquest últim essencial per adquirir les habilitats i qualitats necessàries que permetran que l’alumnat sigui el protagonista actiu de la seva vida.”

Així doncs, l’empoderament,  ens permet sentir-nos més competents i capaços; juntament amb la resiliència, la flexibilitat per resistir, ens faciliten l’adaptació a les diverses circumstàncies de la vida, tant necessària en els temps que estem vivint.

D’aquestes reflexions i interessos  neix el projecte EMPODERA’T, una proposta de treball emocional que, per començar, consta de tres sessions que estaran dirigides pels tutors/es del centre.

La primera sessió va ser “ El retorn a les aules” (passat) on  van reflexionar sobre quines emocions va desencadenar en nosaltres el confinament i com podem entomar el nou curs escolar que acabem de començar.

En la segona sessió  “Com ens sentim” (present) prendrem consciència de les emocions i el grau de satisfacció que sentim i tenim respecte als diferents àmbits de la nostra vida.

La tercera sessió, “ Ja sé que fer” (futur) partirà de la reflexió del que ja hem treballat anteriorment amb l’objectiu de fomentar  una gestió més positiva de les emocions.

Amb aquestes sessions, La Salle Sant Celoni vol iniciar als alumnes en l’exploració de les emocions i en la seva gestió, com a pas previ a l’autoconeixement.