La Salle Torreforta ens apropa la seva experiència amb l’NCA

  • 18 de desembre de 2019

El Nou Context d’Aprenentatge (NCA) ha aterrat aquest curs a La Salle Torreforta. Els alumnes de Primària han treballat durant el 1r trimestre diferents projectes NCA.

El proper curs, els centres La Salle es converteixen en nous espais d’aprenentatge en els quals s’ofereix una resposta a les necessitats de l’escola d’avui des del que hem anomenat Nou Context d’Aprenentatge (NCA). L’NCA es concreta en un model d’aprenentatge competencial que té en compte la importància de la inclusió dins de la comunitat educativa.

La Salle Torreforta ha iniciat aquest any una part d’aquest camí amb els projectes NCA.

L’experiència està sent molt enriquidora pels alumnes i per aquest motiu us en volem mostrar uns petits exemples:

Els alumnes de 3r de primària van estar treballant l’Hort de les Aromes. Una experiència única que feia un paral·lelisme entre les persones i les plantes. Tal com tenim cura del nostre hort, tenim cura de nosaltres i els nostres companys. Tal com coneixem els beneficis de les plantes també hem de conèixer les nostres virtuts.

Al llarg del projecte han estat realitzat diverses activitats molt variades on s’ha treballat bàsicament en cooperatiu i on han hagut d’anar trobant estratègies per resoldre les situacions. (vídeo  3c).

Treballar per poder aconseguir tenir un hort, i potser el més important, ser capaços de mantenir-lo és una tasca de tots.

Per acabar de treballar el projecte ens en vam anar a l’hort de la Riera de Gaià.  I encara que ja érem uns experts, allí vam aprendre més.

Mireu algunes de les imatges que mostren com han treballat els alumnes.