La segona edició de La Salle Challenge reforça les sinergies entre formació i empreses automobilístiques

  • 29 d'abril de 2024

Els alumnes de la Salle de Cicles Formatius de la branca de mecànica van participar en el campionat per demostrar la seva expertesa i aptituds en el sector.
La Salle La Seu d’Urgell va acollir la segona edició del Challenge els passats dies 25 i 26 d’abril. L’escola alturgellenca va fer d’amfitriona als alumnes de Mollerussa i de Barceloneta, en un concurs en el qual van participar els estudiants dels Cicles Formatius de Grau Mitjà d’Electromecànica de Vehicles Automòbils i de Grau Superior d’Automoció i on competien en diferents proves pràctiques relacionades amb la reparació i el manteniment dels vehicles. Així doncs, l’alumnat va posar en pràctica competències i habilitats en un context similar al del sector professional.
Les proves que es van organitzar durant els dos dies van consistir en la reparació de carrosseria i reptes d’electromecànica. L’alumnat, organitzat en equips de treball, tenia un temps definit per dur a terme diferents tasques: muntar una corretja de distribució, diagnosticar un vehicle mitjançant una màquina de diagnosi KTS, reparar el cop d’una atleta i realitzar-ne un pintat bicapa.
Els guanyadors del Challenge van ser, en primer lloc, Jan Vilella, Raul Alves i Jana Sanchez (La Salle La Seu), en segona posició Marc Greoles, Albert Puig i Karim Boulahdaraj (La Salle Mollerussa) i, en tercer lloc, Adberazak Azzi, Marc Llop i Sergi Valles (La Salle Mollerussa).
Es tracta d’un campionat on es potencia les sinergies entre les escoles de formació i les empreses del sector de l’automoció i la mecànica.
El concurs es va poder realitzar gràcies al patrocini i col·laboració d’entitats automobilístiques del territori de l’Alt Urgell i d’Andorra, les quals acullen estudiants en pràctiques i participen de forma activa en la formació de l’alumnat com: Top Moto Andorra, Pyrénées Andorra, Europauto, Glasurit, AD Masanés, Rodi Motor Services, Antoni Miquel, Pirineu Automoció i Greentek.