Ruth Singla: “Treballar a una escola per a mi té alguna cosa com màgica”

  • 29 d'abril de 2021

Parlem amb la Ruth Singla, Secretària Acadèmica de La Salle Congrés.

Hola, què tal? Com estàs?
Hola, bé, a punt de començar la preinscripció del curs vinent i començant a tancar l’actual. El ritme de les secretaries no el pot aturar cap virus, i això és bo.

En què consisteix la teva tasca a LS Congrés?
Doncs sóc la secretaria acadèmica de l’escola. A més, juntament amb el meu company ens encarreguem també de les tasques de consergeria, fotocòpies. I tot el que les famílies, alumnes i claustre necessiti, des d’un boli a una til·la.

Com s’ha vist afectada per la situació sanitària que estem vivint?
Suposo que, com tots, hem hagut d’aprendre a canviar algunes rutines. Juntament amb direcció, vaig ser de les darreres en confinar-me i la primera en desconfinar-me el curs passat, ja que venia la preinscripció. Les darreres setmanes del curs, notar l’escola buida es feia dur, però quan al setembre van aparèixer els primers alumnes va ser una pujada d’energia brutal. Hem normalitzat la nova manera de moure’ns per l’escola, PCR, finestres obertes, calefactors als peus i endavant! Ah! I tots ens hem posat les piles amb la tecnologia, alumnes, pares i PAS, i ha estat molt positiu.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?
El contacte amb els alumnes, amb els companys, amb les famílies. Ajudar-los en una etapa complicada de l’ensenyament (Batxillerat): els alumnes van perduts, però les famílies també, el seu pas per l’escola és curt, només dura dos anys i tenen molts dubtes, comencen a la preinscripció i matrícula que és quan més contacte tenen amb mi. M’agrada la sensació que la seva etapa a l’escola comença i acaba a la secretaria, comença amb la preinscripció i matrícula i acaba quan els hi dónes el resguard del títol i un temps més tard el títol. Treballar a una escola per a mi té alguna cosa com màgica, faig feina de despatx i d’administrativa però en un entorn i un àmbit privilegiat.

Com a secretària has de tractar amb moltes persones i gestionar moltes situacions… Explica’ns alguna anècdota que hagis viscut des que treballes a La Salle.
Anècdotes moltes, de vegades penses… si les anotés totes tindria un llibre ben divertit pel proper Sant Jordi, però després no ho acabes escrivint. Hi ha qui encara riu… un dia estava asseguda a l’ordinador i de cop vaig veure un “dragoncito” que corria per sota el reposapeus, vaig fer un bot i no era capaç de treure’l ni moure’l. Va entrar un pare d’un alumne a portar uns papers pel fill i jo estava a un racó del despatx i anava fent que sí amb el cap, però no l’estava escoltant, vigilant on estava el drac. Uns minuts més tard li vaig haver de dir el que em passava i ell encantat va entrar, el va agafar i se’l va endur cap al carrer. Els meus companys encara riuen…