Araceli Rodríguez: “El que més m’agrada és treballar en el meu centre educatiu, en el que vaig estudiar”

  • 30 d'octubre de 2020
Araceli Rodríguez a La Salle Manlleu

Parlem amb Araceli Rodríguez, Secretària Acadèmica de La Salle Manlleu. L’Araceli fa 20 anys que treballa al centre. De fet, va començar a treballar al centre quan encara era alumna del Grau Superior d’Administració i Finances.

Quina és la teva tasca a La Salle?
Vaig començar amb tasques de recepcionista i comptabilitat, actualment sóc la Secretària Acadèmica de l’escola. M’ocupo de gestionar la documentació oficial del centre i donar suport a la Direcció.

Què és el que més t’agrada de treballar en un centre educatiu?
M’agrada la feina en si, la paperassa, les gestions, els tràmits, el telèfon, l’atenció a les famílies, als alumnes i a altres entitats…, però el que més m’agrada és treballar en el meu centre educatiu, en el que vaig estudiar, en el que estudien els meus fills i sentir l’escola com quelcom més important que l’empresa on treballo.

La situació que estem vivint amb la Covid-19, està afectant el teu dia a dia?
La veritat és que sí, les relacions han canviat, hem de ser pocs i a distància. Trobo a faltar el contacte estret amb amics i familiars.
La manera de treballar també és diferent, s’han flexibilitzat horaris i tasques i ens hem anat adaptant als imprevistos que han anat sorgint sobre la marxa per oferir un servei de qualitat.
Actualment una part de la meva jornada la faig teletreballant, cosa impensable fa uns mesos però que avui dia s’ha convertit en una realitat que em facilita la conciliació familiar.

Explica’ns una anècdota que no oblidaràs mai…
Sempre recordaré amb afecte la meva entrevista de treball, com vaig passar a ser estudiant i treballadora al mateix centre i a les persones que ho van fer possible: el senyor Joan Serra, el cap d’estudis de cicles formatius d’aquella època, el germà Modest Senmartí, director de l’escola i el senyor Josep Maria Baro, gerent de la Institució en aquells moments.
Només diré que era molt joveneta, que m’entrevistaven tres senyors que tot i l’amabilitat amb què ho van fer, imposaven, i molt. Que l’entrevista va ser un divendres al vespre i dilluns de la setmana vinent començava a treballar en una feina temporal d’estiu per a estudiants, i que en arribar a casa, rebia una trucada del senyor Baro que em deia “accepti l’altra feina senyoreta Araceli i treballi durant l’estiu però pensi que l’1 de setembre la vull aquí!”.
Vaig quedar sense paraules, increïble! Els hi agrairé sempre.

Que és per tu La Salle?
Per mi La Salle és més que una escola i més que una empresa, forma part de la meva família. He crescut a La Salle i m’he format com a treballadora i com a persona. Professors i directors han estat educadors i amics que m’han acompanyat i ajudat a créixer personalment i professionalment al llarg de la meva vida.
És la Institució on s’estan educant els meus fills, en la que confio i en la que crec.