Núria Segarra: “Crec que tots i cadascun dels que treballem a l’escola ha donat el millor de si mateix”

  • 29 d'abril de 2022

Parlem amb Núria Segarra González, Secretària de La Salle Mollerussa

Hola, què tal, com estàs?

Doncs molt bé, gràcies!

Ets la secretària de La Salle Mollerussa. Explica’ns, quin és el teu dia a dia.

El meu dia a dia és un no parar i un repte constant. Entre les vuit i quarts de nou és tot molt tranquil: obro les portes de l’escola, distribueixo el correu postal i els correus electrònics -que són molts-, després dono la benvinguda als alumnes que arriben amb transport escolar i a les nou tanco les portes del pati.

Un cop a secretaria és com estar a la sala de màquines o a la cabina de control, és l’estona més intensa del dia, on cal anar atenent i resolent el que va sorgint a cada moment: trucades telefòniques, atenció al públic, alumnes, famílies i professors, respondre correus…; també ajudo en la tramitació de les beques, convenis d’FP, control dels rebuts, però la meva tasca principal a l’escola és l’àrea laboral (baixes i altes mèdiques, baixes laborals i noves incorporacions, tràmits per cursos de formació, gestió de l’aplicatiu Gconcert, etc.).

Després de dinar, estic vigilant al menjador i al pati, i de tres a cinc torno a secretaria. És l’estona que acostumo a fer les feines que no he pogut acabar al matí o les que són més complexes i són de millor fer, ja que no hi ha la intensitat del matí.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?

No hi ha cap tasca que em desagradi, m’és igual treballar que fer feina, la faig a gust i amb il·lusió, però destacaria el tracte amb la gent en general, alumnes, famílies, Germans i resta de companys que conformem la Comunitat Educativa de La Salle Mollerussa.

Després de 2 anys amb mascaretes, aquestes ja no són obligatòries. Quina valoració fas d’aquest temps que hem passat?

Personalment, ha estat un temps molt dur i trist per a mi per la pèrdua de la meva mare, però m’he sentit molt acompanyada per l’afecte i recolzament de tots els companys. Aprofito ara per donar-los les gràcies a tots i totes!

Pel que fa a l’àmbit laboral, no hem deixat de treballar, ha calgut adaptar-nos a cada moment als diferents protocols que ens anaven arribant, tard i en ocasions confusos, des de Salut i Educació, i havent de donar moltes explicacions a les famílies.

El millor ha estat fa molt poquet, ja que els nois i noies han pogut tornar a jugar amb la pilota a les hores d’esbarjo, s’han pogut barrejar al pati sense haver de vigilar les zones per on passar, i tots hem pogut descobrir noves cares i rialles!

No ha estat fàcil, però crec que tots i cadascun dels que treballem a l’escola ha donat el millor de si mateix per tal de continuar endavant amb la nostra tasca educativa i de gestió, sense deixar de banda el projecte educatiu de La Salle basat en l’atenció personalitzada, l’estil pedagògic innovador, l’educació en valors i l’ús de noves tecnologies.

Respon en format breu:

  • Una pel·lícula: Intocable. Si no l’heu vist, us la recomano!
  • Una ciutat: Vaig estar un estiu a París i em va encantar.
  • Un poble: Cadaqués, a l’Alt Empordà.
  • Un plat: Soc de bon menjar, així és que en tinc uns quants!
  • Què és el que més t’agrada fer en el teu temps lliure? Procuro repartir el meu temps lliure passant estones amb la família i amics, surto a caminar, cuido les meves plantes, llegeixo i, quan puc, faig alguna escapadeta!